• Kim Jong Un a mai spus că relațiile sale cu Coreea de Sud vor cunoaște schimbări fundamentale”.
  • El a mai spus că nu are altă opțiune decât să continue cu ambițiile sale nucleare.
  • Relațiile dintre cele două țări sunt într-o stare proastă.

Coreea de Nord plănuiește să lanseze încă trei sateliți de spionaj anul viitor, ca parte a eforturilor de a-și spori forțele militare, a declarat presa de stat a țării. Luna trecută, Pyongyang a lansat în spațiu un satelit de spionaj și susține că de atunci a fotografiat importante situri militare americane și sud-coreene, scrie BBC.

Prezentându-și obiectivele pentru 2024, Kim Jong Un a mai spus că relațiile sale cu Coreea de Sud vor cunoaște schimbări fundamentale”. El a mai spus că nu are altă opțiune decât să continue cu ambițiile sale nucleare.

Vorbind la o reuniune de sfârșit de an a Partidului Muncitorilor din Coreea, aflat la putere, dl Kim a declarat că unificarea cu Coreea de Sud nu mai este acum posibilă. El a spus că Seulul tratează țara sa ca pe un inamic.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Se pare că este pentru prima dată când Kim a făcut o astfel de afirmație și marchează o schimbare oficială de politică – deși, în practică, de câțiva ani nu există perspective de unificare, nefiind înregistrate progrese și fiind depuse puține eforturi.

Relațiile dintre cele două țări sunt într-o stare proastă. Luna trecută, în urma lansării satelitului spion, Pyongyang a rupt un acord cu Seulul care avea ca scop reducerea tensiunilor militare.

De asemenea, Coreea de Nord a continuat testele regulate ale rachetelor sale pe parcursul anului 2023 – și la începutul acestei luni a lansat cea mai avansată rachetă cu rază lungă de acțiune, sfidând restricțiile ONU. Lansarea rachetei balistice intercontinentale – care are raza de acțiune pentru a atinge continentul nord-american – a atras condamnarea imediată din partea Occidentului.

Citește și