• Coreea de Nord a lansat luni o a doua rachetă balistică în mare, în largul coastelor Coreei de Sud, a anunțat armata sud-coreeană.
  • Într-un comunicat, armata a precizat doar că lansarea a avut loc luni dimineață, fără a oferi mai multe detalii.
  • Lansarea a avut loc la câteva ore după ce Coreea de Sud a spus despre Coreea de Nord că a efectuat un test cu rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune în mare.

Coreea de Nord a lansat luni o a doua rachetă balistică în mare, în largul coastelor Coreei de Sud, a anunțat armata sud-coreeană.

Într-un comunicat, armata a precizat doar că lansarea a avut loc luni dimineață, fără a oferi mai multe detalii, scrie AP.

Lansarea a avut loc la câteva ore după ce Coreea de Sud a spus despre Coreea de Nord că a efectuat un test cu rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune în mare, în contextul reluării activităților sale de testare a armelor.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Observatorii au declarat că lansările succesive ale Nordului au fost probabil un protest față de măsurile luate de Coreea de Sud și de Statele Unite pentru a-și consolida planurile de descurajare nucleară în fața amenințărilor nucleare în evoluție ale Coreei de Nord.

Citește și