• Raportul american părea să se bazeze în parte pe informații de tip semnal, care sugerează că Statele Unite au spionat Coreea de Sud.
  • Pe plan intern, înalți oficiali sud-coreeni erau îngrijorați că SUA le-ar putea redirecționa către Ucraina.
  • Cele două țări au aceeași evaluare conform căreia o mare parte din informațiile dezvăluite sunt alterate”, a declarat Kim.

Un înalt oficial sud-coreean din domeniul securității a declarat marți că informațiile conținute în documentele confidențiale americane care ar fi fost divulgate și care păreau să se bazeze pe discuții interne între înalți oficiali sud-coreeni sunt false” și alterate”, scrie Reuters.

Adjunctul consilierului pentru securitate națională din Coreea de Sud, Kim Tae-hyo, a făcut această remarcă în timp ce pleca spre Washington înaintea vizitei de stat a președintelui Yoon Suk Yeol în SUA pe 26 aprilie, subliniind că alianța dintre cele două țări a rămas puternică.

Mai multe documente au fost postate recent pe rețelele de socializare, oferind o imagine parțială, veche de o lună, a războiului din Ucraina, inclusiv unul care oferă detalii despre discuțiile interne dintre oficialii sud-coreeni cu privire la presiunea exercitată de SUA asupra Seulului pentru a ajuta la furnizarea de arme către Ucraina.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Cele două țări au aceeași evaluare conform căreia o mare parte din informațiile dezvăluite sunt alterate”, a declarat Kim reporterilor, adăugând că raportul privind Coreea de Sud este neadevărat”. El nu a precizat ce parte a documentului este falsă.

Documentul, care nu pare să aibă o dată, spunea că Coreea de Sud a fost de acord să vândă obuze de artilerie pentru a ajuta SUA să-și refacă stocurile, insistând că utilizatorul final” ar trebui să fie armata americană. Dar, pe plan intern, înalți oficiali sud-coreeni erau îngrijorați că SUA le-ar putea redirecționa către Ucraina.

Coreea de Sud a declarat că legea sa interzice furnizarea de arme către țările implicate în conflicte, ceea ce înseamnă că nu poate trimite arme în Ucraina. Raportul american părea să se bazeze în parte pe informații de tip semnal, care sugerează că Statele Unite au spionat Coreea de Sud, unul dintre cei mai importanți aliați ai săi.

Citește și: