• Noi tensiuni au loc în Ierusalim
  • Poliția face evacuări în Orașul Vechi, iar ciocnirile cu manifestanții sunt violente
  • Scutul anti-rachetă a fost instalat în sudul țării, la granița cu Fâșia Gaza, semn că sunt așteptate noi lovituri HAMAS
  • Cel puțin 20 de incendii au fost provocate de baloane incendiare lansate din Fâșia Gaza

UPDATE – Cel puțin 20 de incendii au fost provocate de baloane incendiare lansate din Fâșia Gaza

Cel puțin 20 de incendii au fost provocate de baloane incendiare lansate din Fâșia Gaza, scrie The Times of Israel.

Până acum, au fost raportați 5 răniți în urma ciocnirilor din zona Orașului Vechi, între poliție și manifestanți.

Surse spun că mai multe persoane au fost arestate, după cum se observă în imagini.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cu aproximativ două ore înainte ca marșul să înceapă la ora 17.30, poliția israeliană a început să scoată palestinienii din zona Porții Damascului din Orașul Vechi. Zeci de proprietari de magazine din Orașul Vechi și-au închis magazinele după ce poliția i-a rugat să facă acest lucru până la ora 16.00.

Știre inițială

Crește iar tensiunea în Ierusalim. Poliția a făcut evacuări și încă mai face în Orașul Vechi. Imaginile din timpul operațiunii au un puternic impact emoțional.

În această seară e programat un marș, Marșul Steagului, care trebuia să aibă loc săptămâna trecută. Guvernul israelian, din motive de securitate, l-a amânat pentru azi. Organizatorii insistă să treacă și prin cartierul musulman. De aici au rezultat și tensiunile și evacuările.

Tot azi, ceva mai devreme, Iron Dome, scutul anti-rachetă, a fost instalat în sudul țării, la granița cu Fâșia Gaza. E semn că sunt așteptate noi tensiuni, noi lovituri HAMAS, noi atacuri ale Hezbollah, asta după ce noul guvern a preluat puterea.

CITEȘTE ȘI Cine este Naftali Bennett, noul premier care i-a adus sfârșitul guvernării lui Benjamin Netanyahu după 12 ani

Noul cabinet este unul ultranaționalist, premierul Naftali Bennett e cunoscut pentru abordarea sa pro-colonizare a teritoriilor palestiniene.

Totodată, 18 incendii de vegetație au fost raportate în sudul Israelului. Cel puțin 10 dintre ele au fost provocate de baloane incendiare lansate din Fâșia Gaza, au anunțat pompierii locali.