• Cristian Popescu Piedone a înregistrat calea extraordinară de atac la Curtea de Apel Bucureşti în data de 19 mai, la o săptămână după ce CAB a pronunţat decizia finală.
  • Fostul primar a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul „Colectiv”.
  • Potrivit portalului instanţei, primul termen pentru contestaţia la executare este stabilit pentru data de 16 iunie.

Cristian Popescu Piedone a înregistrat calea extraordinară de atac la Curtea de Apel Bucureşti în data de 19 mai, la o săptămână după ce CAB a pronunţat decizia finală.

Prin această cale extraordinară de atac, Piedone cere „lămurirea dispozitivului”, respectiv a deciziei de condamnare.

Decizia finală în procesul „Colectiv” a fost pronunţată în 12 mai. Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, faţă de 8 ani şi 6 luni, cât primise în instanţa de fond.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Cristian Popescu Piedone, care se consideră nevinovat, explicase în urmă cu două săptămâni că pedeapsa sa cea mai mare a fost să trăiască în toți acești ani după drama de la Colectiv cu „eticheta” de om care e vinovat pentru tragedie.

„Colectivul a declanșat semnalul de alarmă pentru legiuitori. Ce au făcut? N-au făcut nimic. Au luat foc spitale în continuare. Dacă acarul păun poate fi Piedone și Piedone poate să-i învie pe toți morții…

Am tăcut 7 ani de zile. Eu pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile, nevinovat. Nu puteți să știți ce înseamnă să nu e bucuri de ziua mâine și să aștepți părerile date. Dom’le, nu sunt fată mare! Să-mi arate mie un politician din România asta că e fată mare. Nu e nimeni fată mare, dar vreau să răspund pentru ce fac, nu pentru ce n-am făcut. Astăzi justiția își va spune cuvântul și Dumnezeu”, a mai spus Piedone.