• Papa Francisc a efectuat un control la medic.
  • Liderului de la Vatican îi lipsește o parte dintr-un plămân.
  • Vaticanul nu a precizat motivul exact al vizitei sale de marți.

Papa Francisc a părăsit astăzi spitalul Gemelli din Roma, în urma unui control medical. Papa, în vârstă de 86 de ani, a ajuns la spital pentru a efectua un set de analize, conform Sky News.

Liderul de la Vatican a petrecut câteva zile în același spital la sfârșitul lunii martie, în urma unui tratament pentru o infecție respiratorie, iar luna trecută a fost nevoit să lipsească de la audiențe din cauza febrei. Vaticanul nu a comentat până în prezent motivul exact al vizitei sale de marți, însă presa locală a relatat că acesta a mers la departamentul spitalului specializat în tratarea pacienților vârstnici.

În weekend, el a ținut o rugăciune la prânz în Piața Sfântul Petru, din Vatican. Papa a suferit o serie de afecțiuni în ultimii ani. Acesta se ajută adesea de un scaun cu rotile sau de un baston pentru a putea merge, din cauza durerilor la genunchi.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În iulie 2021, i s-a extirpat o parte din colon într-o operație menită să rezolve o afecțiune intestinală dureroasă numită diverticulită. El a declarat la începutul acestui an că boala a revenit. De asemenea, îi lipsește o parte dintr-un plămân, care i-a fost înlăturat pe cale chirurgicală atunci când era tânăr, în Argentina.

În ciuda problemelor sale de sănătate, suveranul pontif are un program încărcat. Sâmbătă, Vaticanul a anunțat că Francisc intenționează să viziteze Mongolia la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie. Înainte de această călătorie, va merge în Portugalia la începutul lunii august, unde va participa la Ziua Mondială a Tineretului de la Lisabona și va vizita sanctuarul de la Fatima.

Citește și: