China va oferi o nouă pereche de panda gigant Australiei. Premierul chinez a îndemnat ambele țări să lase deoparte diferențele

Cu un panda nu se îmbunătățesc relațiile dintre două țări. China va oferi o nouă pereche de panda gigant Australiei, a declarat duminică premierul Li Qiang, în cel mai nou semn de îmbunătățire a relațiilor dintre cele două țări. Vizita de duminică a premierului chinez Li Qiang în Australia s-a axat pe aspectele pozitive ale relației bilaterale. Qiang a îndemnat ambele țări să lase deoparte diferențele dintre ele, scrie AP.

Li a făcut acest anunț la grădina zoologică din Adelaide, la începutul vizitei de patru zile în Australia. El a declarat că China va trimite o nouă pereche de panda gigant la grădina zoologică din sudul Australiei după ce perechea actuală se va întoarce în China în noiembrie.

Vizita lui Li în Australia, prima a unui premier chinez în ultimii șapte ani, are loc după ce Beijingul a crescut tarifele pentru vinurile australiene și a eliminat barierele pentru orz, lemn și cărbune care au fost impuse în urma apelului lansat în 2020 de premierul de atunci, Scott Morrison, pentru o anchetă internațională privind originile pandemiei Covid-19 în China.

Exit mobile version