- Andrei Șerban a demisionat, după 27 de ani la Columbia University.
- Corectitudinea politică a fost dusă la extrem, zice regizorul român.
- Regizorul a povestit ce experiențe a trăit în SUA.
Îi lăsăm pentru moment pe arbitrii români și scandalul lor de rasism. Îți aduc acum un alt subiect legat de lumea corectitudinii politice. Uite ce experiențe a trăit regizorul român Andrei Șerban, în Statele Unite.
Andrei Șerban, regizor: „Într-o audiție vine un transsexual, un băiat care a decis să devină fată. Îl întreb ce-a pregătit și-mi răspunde că a pregătit monologul Julietei. Julieta este o fată de 14 ani, puritatea întruchipată, era imposibil pentru mine să cred că acest băiat care a devenit fată acum trei ani poate fi Julieta. Putea să încerce alte roluri. Și l-am întrebat: «Altceva nu ai decât Julieta?» și-a zis «Nu. Vă deranjează?”» Imediat a simțit că am îndoieli. I-am răspuns: «Nu mă deranjează, dar nu știu cum aș putea crede că tu ești Julieta». A spus monologul și, după ce a ieșit, restul comisiei care era lângă mine a început să mă blameze că de ce nu pot eu să cred că el poate fi Julieta.“
Advertisment
La final Andrei Șerban a demisionat, după 27 de ani la Columbia University. Corectitudinea politică a fost dusă la extrem, zice regizorul român.
„Ne-a spus decanul Școlii de Artă că suntem prea mulți profesori albi, prea mulți profesori bărbați heterosexuali și este de dorit să luăm un nou cadru didactic, de preferință o femeie de culoare, care, dacă este gay, este foarte bine, iar, dacă este un bărbat, de preferință să fie portorican sau de culoare, «sigur nu poate fi cineva cum ești tu, Andrei», mi s-a spus, «care ești un bărbat care a fost căsătorit, care ești heterosexual și care ai copii“, povestește regizorul.
Recomandări
„Cineva care era foarte, foarte bun, nu a fost luat și a fost luat altcineva, care era o persoană gay, de culoare“, a mai dezvăluit Andrei Șerban, vorbind despre audițiile de la Columbia University.
Partenerii noștri