• Marea Britanie caută alternative de vaccinare pentru comunităţile vulnerabile
  • Programul Vaxi taxi ajută pacienţii să evite transportul în comun
  • Coordonatorii cred că acest program va mai diminua barierele logistice în vaccinare

Marea Britanie încearcă să aducă vaccinul cât mai aproape de comunităţile vulnerabile. Aşa a apărut programul Vaxi-Taxi. Cei care nu au o maşină personală şi nu vor să se expună transportului în comun, pot apela la un taxi special. Pacienţii sunt duşi până la centrul de vaccinare, serul este administrat în taxi, după care sunt duşi înapoi acasă.

Leslie Reid, beneficiar al programului: „Sănătatea mea este pe primul loc. Am trecut prin câteva momente înfricoşătoare de-a lungul timpului. Aproape că mi-am pierdut braţul.”

Călătoria pentru vaccinare este gratuită. Coordonatorii proiectului speră că prin această metodă vor putea să vaccineze şi categoriile care până acum nu au avut acces la vaccin din motive logistice.

Recomandări

ANCHETA CONFIRMĂ
CUM MĂNÂNCI CUMPĂTAT?
FĂ O ȘCOALĂ CA ACASĂ
ATACURI ÎN SIRIA
ISRAELUL LOVEȘTE YEMEN
TRUMP ÎȘI NUMEȘTE AMBASADORII

Sharon Raymond, coordonator „Vaxi Taxi”: De asemenea, cred că oamenii au bariere logistice în calea accesului la vaccinare, nu toată lumea are transport privat, unii oameni se protejează de multă vreme şi sunt îngrijoraţi de transportul public iar acolo intră „Taxiurile Vaxi”.

Cu peste 20 de milioane de persoane vaccinate cu prima doză, Marea Britanie îşi propune să dimunueze frica oamenilor referitoare la vaccin. Nu scapă din vedere nicio categorie şi fac tot posibilul să aducă vaccinul mai aproape de pacient.

Mustafa Fierd, director Faiths Forum: „Vrem să facem acest vaccin cu adevărat accesibil, există multă frică, urcarea în autobuz produce multă frică, ştiţi că nu toată lumea este capabilă să ajungă la aceste centre de vaccinare, aşa că vrem să reducem barierele.”