• Zilnic sosesc știri despre soldați ucraineni uciși în luptele cu armata rusă.
  • Știi mai puțin despre cei care au supraviețuit, din păcate cu infirmități.
  • Întorși de pe front, eroii încearcă să-și găsească un rost, iar fotbalul îi ajută.

Cum poate ajuta sportul o persoană cu membru amputat?

„În viață oricui, amputarea unui membru, picior sau braț, reprezintă o traumă foarte serioasă. Oamenii nu-și găsesc locul, sunt deprimați, încearcă să își continue viața la fel ca înainte, dar evident acest lucru nu este posibil. În cazul ucrainenilor, din februarie 2022 și până acum, 20.000 de ucraineni care și-au văzut un membru amputat, mai ales cei care au fost pe front. Din acești 20.000, mulți și-au găsit acest rost în viață despre care vorbeam, prin antrenamentele de fotbal.

În centrul Kievului există un stadion unde se organizează săptămânal, în fiecare zi de joi, antrenamente pentru aceste persoane. Ei nu facă doar tehnică de fotbal, ci și antrenamente și exerciții de fortificare a organismului și nu în ultimul rând găsesc un colectiv, un grup care se ajută reciproc și care își ridică moralul, încercând să supraviețuiască fiecărei zile prin umor și acest antrenament care dă sens vieții” susține Balasz Barabas.

Ce performanțe pot atinge în fotbal acești veterani?

„Acești veterani participă la campionate internaționale. Există asemenea echipe de fotbal formate din persoane cu infirmități și în Grecia, și Belgia. De curând această echipă de fotbal a Ucrainei a terminat pe locul 2 într-o competiție internațională, după ce a învins Grecia. Există și moral și scopuri sau țel în viață pentru acești oameni” a declarat pentru Balasz Barabas, editor Aleph News.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Citește și