• O echipă de 7 elevi de la Liceul Internațional de Informatică din București a câștigat concursul „IMAGINE EU”.
  • Elevii au concurat cu echipe din 27 de țări din Uniunea Europeană.
  • Ei au venit cu idei concrete pentru a face UE un loc mai bun în care să trăiască.

O echipă de 7 elevi de la Liceul Internațional de Informatică din București a câștigat concursul „IMAGINE EU”. Elevii au concurat cu echipe din 27 de țări din Uniunea Europeană. Ce au făcut mai exact? Au venit cu idei concrete pentru a face UE un loc mai bun în care să trăiască. Asta, printr-un videoclip realizat de ei. Acum, elevii urmează să plece la Bruxelles unde se vor întâlni cu Vera Jourova, vicepreședintele Comisiei Europene.

„În primul rând, echipa noastră este formată din ambasadori juniori din cadrul proiectului Școlii Ambasador al proiectului european. Noi ne dorim să insuflăm valorile europene și asta ne-am dorit să facem participând la acest concurs cu proiectul Union, o platformă de debate la care să aibă acces toți liceeni din Uniunea Europeană. S-a muncit din greu, într-adevăr, dar am avut o echipă unită și iată că suntem una dintre cele trei echipe câștigătoare și vom merge la Bruxelles împreună, a explicat Hanna Dirmon, elevă.

Cătălina Georgescu este profesorul coordonator al elevilor și îți spune ce înseamnă această reușită
pentru întreaga echipă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Copiii au fost extrem de uniți unii cu alții și lucrul acesta ne-a adus în etapa a doua. Iar în etapa a doua a fost foarte dificil pentru că am concurat cu 50 de alte videoclipuri, iar 16 membri ai Comisiei Europene ne-au ales ca fiind câștigători ai concursului „IMAGINE EU”. Au fost peste 400 de echipe participante, iar ideea mie mi se pare sincer una genială, a declarat Cătălina Georgescu, profesor coordonator.

Cât de important e ca elevii să aibă oportunitatea să participe la astfel de competiții explică Nicoleta Bercaru, directorul liceului Internațional de Informatică.

„Proiectele de tipul celui câștigat de echipa copiilor de la ICHB sunt esențiale pentru insuflarea valorilor europene în rândul cadrelor didactice, dar și a elevilor din școlile noastre, valorile europene fundamentale, precum respectul, democrația, drepturile omului, diversitatea culturală și lingvistică, toate acestea sunt esențiale pentru viitorul copiilor noștri, a spus Nicoleta Bercaru, director ICHB.

Citește și