• Țările membre ale Uniunii Europene sprijină ajutorul acordat Ucrainei.
  • Care ar trebui să fie mai exact acel ajutor nu este întotdeauna clar.
  • Diferențele sunt tot mai mari în cazul Franței și al Germaniei, lucru care nu ajută cauza Ucrainei.

Țările membre ale Uniunii Europene sprijină ajutorul acordat Ucrainei, dar care ar trebui să fie mai exact acel ajutor nu este întotdeauna clar. Diferențele sunt tot mai mari în cazul Franței și al Germaniei, lucru care nu ajută cauza Ucrainei.

O analiză Bloomberg citează mai multe surse din apropierea lui Olaf Scholz și a lui Emmanuel Macron. Aceste surse relatează despre opiniile celor doi oameni politici unul față de celălalt. Emmanuel Macron a cerut aliaților din Uniunea Europeană și din NATO să acorde Ucrainei mai mult decât căști și saci de dormit, o aluzie destul de clară la aluzia Germaniei, care a acordat asemenea ajutor Ucrainei.

În ultimii doi ani, Germania ar fi acordat Ucrainei ajutoare în valoare de peste 17 miliarde de euro, în timp ce Franța sub un miliard de euro. Există păreri conform cărora Germania a trebuit să ofere Ucrainei rachete de tip Taurus. Germania, la rândul ei, spune că este nevoie de mai multe tipuri de muniție, în special de artilerie pe toate razele de acțiune, deci obuze de artilerie pe rază scurtă, medie și lungă, pe lângă rachetele care sunt așteptate din partea Germaniei.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

Citește și