Cuplul regal britanic urcă pe piramidele antice din Belize și vizitează forțele armate britanice

cuplul regal britanic

Prințul William al Marii Britanii și soția sa Kate au vizitat luni ruinele antice mayașe de la Caracol, în centrul statului Belize, escaladând piramidele și explorând situl arheologic înainte de a se întâlni cu soldații britanici într-o tabără din junglă.

„Uau”, a spus Kate în timp ce cuplul escalada un templu important și privea o vedere panoramică a ruinelor mayașe cuibărite printre vegetația luxuriantă din rezervația forestieră Chiquibul, în a treia zi a turneului lor în Caraibe.
Cuplul a beneficiat de un tur privat al sitului, inclusiv al „Caana”, sau palatul din cer, despre care mayașii credeau că îi va ajuta să comunice cu zeii. Caana rămâne una dintre cele mai înalte structuri din Belize.

Vizita ducelui și a ducesei de Cambridge în această țară din America Centrală coincide cu celebrarea celui de-al 70-lea an de domnie al reginei Elisabeta și vine într-un moment în care comportamentul britanicilor din epoca colonială în Caraibe este din ce în ce mai atent analizat.

După Caracol, cuplul a băut apă colectată într-o viță de vie, în timp ce s-a întâlnit cu personalul militar din Marea Britanie și Belize în timpul unei opriri la unitatea de antrenament în junglă a Unității de sprijin pentru pregătirea armatei britanice din rezervația forestieră.

Prințul William a despicat frunze de palmier pentru a găsi apă, iar cuplului i-au fost arătate adăposturi și capcane pentru animale realizate din materiale din junglă, ca parte a tehnicilor de supraviețuire folosite de soldați. Vizita a stârnit probabil amintiri din călătoriile lui William în Belize, în urmă cu mai bine de două decenii, în timpul unui an sabatic. Prințul, în vârstă de aproximativ 18 ani la acea vreme, s-a alăturat galezilor pentru o drumeție dură prin junglă după ce a absolvit Eton în 2000.

Înainte ca cuplul regal să părăsească Marea Britanie, un protest al câtorva zeci de săteni la o oprire planificată în Belize i-a determinat pe organizatori să schimbe itinerariul de duminică în această țară, cunoscută până în 1973 sub numele de Honduras britanic. citiți mai departe

Locuitorii din satul Indian Creek, care este implicat într-o dispută funciară cu un grup de conservare a naturii susținut de familia regală, s-au declarat supărați că elicopterul cuplului a primit permisiunea de a ateriza pe un teren de fotbal fără o consultare prealabilă.

Ducele și ducesa au ajuns să danseze cu sătenii într-o localitate din apropiere și să ajute la prepararea ciocolatei tradiționale duminică, în timp ce a doua zi a turneului lor în Caraibe a decurs fără probleme. citeste mai departe

Vizita lor are loc la aproape patru luni după ce Barbados a votat pentru a deveni republică, tăind legăturile cu monarhia britanică, dar rămânând parte a Commonwealth-ului Națiunilor condus de Marea Britanie.

William și Kate urmează să părăsească Belize marți dimineață, urmând să se deplaseze în Jamaica și Bahamas.

Dezbaterile privind abuzurile din epoca colonială și planurile de a cere despăgubiri pentru sclavie în Jamaica ar putea împinge mai multe țări să urmeze recenta mișcare a Barbados, spun academicienii. citiți mai departe

Exit mobile version