• Dacă îți iei concediu medical, plătești 10% din venituri statului.
  • Din taxa pe boală, Guvernul încasează peste 500.000 de euro pe zi.
  • O femeie care a născut a plătit o medie de 500 de lei pe lună.

Ești în concediu medical – plătești o contribuţie de 10% la asigurările sociale de sănătate. Taxa pe boală instituită de guvern a împlinit 100 de zile. Practic, dacă te-ai îmbolnăvit – plătești. Și deși taxa nu trebuia aplicată femeilor care au dat naștere unui copil. Opoziția acuză că acest lucru s-a întâmplat.

Supraimpozitarea de 10% a salariului brut în cazul celor care se află în concediu medical a intrat în vigoare la începutul acestui an, scutiți de măsură fiind cei care au nevoie de liber în urma unui accident de muncă sau boală profesională.

În 2022, Guvernul a scos din fondul de rezervă 30 de milioane de euro pentru refugiații ucraineni. Aceasta este suma care s-a încasat într-o lună de zile din taxa pe boală pe care a instituit-o ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Această taxă nu ar fi trebuit să fie aplicată femeilor care au născut. Acest lucru s-a întâmplat. Opoziția acuză că de la începutul anului până în prezent, aproximativ 40.000 de femei au născut și fiecare a plătit deja către stat. Fiecare mamă care este angajată și a născut a plătit în medie 500 de lei pentru că a intrat în concediu medical.

Citește și