• Olandezii de la Damen vor să construiască, la Galați, cele patru corvete pentru forțele navale române.
  • Gheorghe Savu, directorul companiei, a afirmat că este important ca țara noastră să aibă capacitatea de producție și modernizare a navelor pe teritoriul național.
  • Războiul din Ucraina a ajuns în România și fizic. Riscul de a găsi mine plutitoare pe rutele de transport din Marea Neagră este unul destul de însemnat.

La Black Sea-Defense, Aerospace and Security ai văzut cea mai mare expoziție de tehnică militară din estul Europei. Aici au fost prezenți și olandezii de la Damen. Aceștia vor să construiască, la Galați, cele patru corvete pentru forțele navale române, în cazul în care acordul dintre MApN și francezii de la Naval Grup, câștigătoarea licitației, nu va fi semnat.

Gheorghe Savu, directorul companiei, a afirmat că, în contextul actual de la Marea Neagră, este important ca țara noastră să aibă capacitatea de producție, mentenanță și modernizare a navelor pe teritoriul național.

,,Producem nave militare complexe, moderne, foarte mari, pentru multe state NATO. Am exportat până acum 30 de nave militare mari pentru 15 state, multe dintre ele fiind state NATO și UE. România, prin compania Damen, are capacitatea de a produce orice tip de navă militară de suprafață. Practic noi putem îndeplini orice cerință a forțelor navale românești în ceea ce privește proiectarea și producția de nave militare” , a spus Gheorghe Savu.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

Cu 150 de ani de experiență, Academia Navală Mircea cel Bătrân rămâne unul dintre pilonii unei cariere în industria maritimă sau pentru apărarea intereselor maritime ale României.

Unul dintre ofițerii acestei școli, Sică Alin, îți spune de ce, dacă ai această pasiune pentru Marină, ai putea să-ți începi și tu o carieră în acest domeniu.

,,Mi-am descoperit această pasiune…. mai diferit. Față de celelalte meserii… factori care pot influența„.

Războiul din Ucraina a ajuns în România și fizic, nu numai ca un coșmar la care asiști neputincios. Riscul de a găsi mine plutitoare pe rutele de transport din Marea Neagră este unul destul de însemnat.

Cinci vase comerciale, dintre care una s-a și scufundat, au fost lovite de mine. Echipe mixte de scafandri români și turci au dezamorsat mai multe astfel de dispozitive, care există din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina. Scafandri români fac toate eforturile ca acest lucru să nu se întâmple și cu navele românești.

Drimuș Bogdan, ofițer de Marină militară spune că: ,,Ne ocupă de căutarea și descoperirea minelor… cu dispozitivele improvizate explozive” .

Peste 380 de firme de tehnică militară sunt prezente la Romaero. La BSDA 2022 poți vedea drone, simulatoare, tancuri, elicoptere, poligon virtual.