- În 1952, Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron, devenind astfel cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.
- Potrivit Reuters, regina nu a intenționat niciodată să domnească atât de mult timp.
- Avea doar 25 de ani când a primit coroana după ce tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit.
În 1952, Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron, devenind astfel cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.
Potrivit Reuters, regina nu a intenționat niciodată să domnească atât de mult timp. Avea doar 25 de ani când a primit coroana după ce tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit.
În ciuda acestui fapt, mulți – inclusiv fostul prim-ministru David Cameron au lăudat-o. În 2015, acesta a declarat: „Ea a servit această țară cu o grație, demnitate și decență de nezdruncinat și mult timp să continue să facă acest lucru”. Având în vedere că regina are 96 de ani, apar întrebări cu privire la ceea ce se va întâmpla după ce va muri.
Guvernul britanic are la îndemână un plan numit în mod corespunzător London Bridge. Acesta detaliază prin ce va trece națiunea în zilele dintre moartea reginei și înmormântarea ei. În primul rând, vestea morții Majestății Sale va fi făcută publică. De asemenea, este posibil ca familia regală să facă și ea un anunț. Mai mult, Insider scrie că BBC și alte posturi de știri își vor întrerupe programele programate pentru a da vestea. Acestea fiind spuse, timp de aproximativ 12 zile, viața de zi cu zi a națiunii va fi întreruptă, deoarece se vor pregăti să-și ia rămas bun de la iubita lor regină.
Națiunea îi va plânge moartea
Moartea Reginei Elisabeta a II-a va fi un eveniment care va marca o epocă. Atât de mult încât economia va fi afectată, deoarece bursele și băncile vor fi probabil închise timp de 12 zile. Totuși, publicația notează că nu se știe cum va reacționa cu adevărat guvernul. La urma urmei, nu a mai murit un monarh de zeci de ani. În lumina veștii, companiile vor alege dacă vor să își închidă sau nu porțile. În plus, BBC se va abține să difuzeze comedii în timp ce națiunea este în doliu. Se crede că va exista un val de isterie în masă, deoarece cea mai mare parte a societății britanice nu a mai văzut un alt monarh pe tron. La o zi după moartea sa, Prințul Charles va fi declarat oficial rege.
Între timp, trupul reginei va fi depus timp de patru zile în Westminster Hall. Publicul va putea vizita trupul reginei timp de 23 de ore pe zi pentru a-și prezenta condoleanțele și se estimează că 1 milion de persoane își vor prezenta omagiile. La zece zile după moartea sa, British Heritage scrie că regina va fi mutată la Westminster Abbey pentru înmormântarea sa. Regina a fost de fapt implicată în planificarea evenimentului. Înmormântarea va face, fără îndoială, ca Londra să izbucnească în haos, deoarece milioane de oameni se vor revărsa în oraș pentru a avea șansa de a vedea acest moment monumental din istorie.
Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va fi o sărbătoare
Funeraliile reginei Elisabeta a II-a vor fi declarate „Zi de doliu național”. The Independent compară acest lucru cu o sărbătoare publică. Cu toate acestea, dacă înmormântarea are loc într-un weekend sau într-o altă sărbătoare, nu se va acorda o sărbătoare suplimentară. De asemenea, se pare că guvernul a decis să nu acorde angajaților ziua liberă și a lăsat această decizie la latitudinea angajatorilor. Acest lucru va costa probabil miliarde de dolari economia britanică, deoarece anumite instituții financiare vor fi închise cu câteva zile înainte de înmormântarea reginei. Cotidianul Grazia explică faptul că este, de asemenea, puțin probabil ca britanicii să beneficieze de toate cele 12 zile de doliu libere de la serviciu.
Cel mult, vor avea liber în ziua înmormântării, dacă angajatorul le permite acest lucru. Același lucru se poate aștepta și în cazul copiilor de la școală – aceștia vor avea liber doar în ziua înmormântării, nu toate cele 12 zile. În ziua înmormântării, Big Ben va bate la ora 9.00, iar națiunea va ține un moment de reculegere la ora 11.00. Acesta va dura două minute înainte de începerea procesiunii funerare. Apoi va avea loc o slujbă la Westminster Abbey, la care vor participa personalități notabile ale lumii și care va fi urmărită de miliarde de oameni de acasă.