• Europa se îndreaptă spre recesiune pe măsură ce criza costului vieții se adâncește, ratele de creștere de pe continent au fost afectate.
  • Economiile de pretutindeni se confruntă cu dificultăți.
  • Forumul de dialog al G20 pentru întreprinderile globale, cunoscut sub numele de B20, începe oficial mâine în Bali, Indonezia.

Actuala încetinire severă a creșterii economice ne afectează pe toți, de la țările în curs de dezvoltare la cele dezvoltate, iar economiile de pretutindeni se confruntă cu dificultăți. Forumul de dialog al G20 pentru întreprinderile globale, cunoscut sub numele de B20, începe oficial mâine în Bali, Indonezia.

Europa se îndreaptă spre recesiune pe măsură ce criza costului vieții se adâncește, ratele de creștere de pe continent au fost afectate, iar nivelurile ridicate ale inflației rămân ridicate. Pentru multe persoane din Europa, ca și din alte părți, lunile următoare par sumbre.

Peste 3.300 de persoane, inclusiv lideri de afaceri, personalități guvernamentale și experți de marcă din întreaga lume, se vor reuni pentru a discuta și a găsi soluții concrete pentru lista extinsă de provocări globale cu care ne confruntăm în prezent.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Pe parcursul a două zile pline, liderii G20 plănuiesc să facă pași mari pentru a reveni mai puternici și mai uniți ca niciodată ca economie globală. Este o întreprindere colosală și extrem de complexă să rezolve în mod eficient toate provocările cu care se confruntă întreprinderile, în urma unei pandemii care a provocat cea mai gravă recesiune economică de la Marea Depresiune încoace.

În acest spirit, B20 va formula 25 de recomandări de politică pentru ca G20 să le pună în aplicare, în domenii prioritare, inclusiv inovarea, consolidarea microîntreprinderilor, a întreprinderilor mici și mijlocii (MSME) și a grupurilor vulnerabile, precum și încurajarea și facilitarea colaborării între țările dezvoltate și cele în curs de dezvoltare.

Aceste recomandări sunt importante nu doar pentru Indonezia, ci și pentru întreaga Europă și întreaga lume. Uniunea Europeană este membru cu drepturi depline al G20, alături de trei dintre statele membre ale acesteia: Franța, Germania și Italia, în timp ce Spania este un invitat permanent.

Acest lucru înseamnă că soluțiile propuse de liderii de afaceri – soluții la provocări comune în întreaga lume – ar avea, dacă ar fi adoptate, un impact și asupra întreprinderilor europene, care se confruntă cu orice, de la probleme legate de lanțul de aprovizionare până la creșterea prețurilor la energie.

Acești lideri, care variază de la Elon Musk și Tony Blair, la Suzanne Clark și Mike Bloomberg, aduc o expertiză vastă și o experiență vastă și profundă care ajută la rezolvarea provocărilor cheie cu care se confruntă întreprinderile europene.

Pentru a susține și mai mult eforturile, B20 a inițiat patru programe moștenite pentru a contribui la găsirea unor soluții durabile la provocările globale, printre care navigarea în comerțul cu dioxid de carbon, extinderea întreprinderilor mijlocii, facilitarea emancipării femeilor și creșterea accesului la vaccinuri. Aceste programe vor continua și după președinția indoneziană a G20 și vor asigura o schimbare sistematică și durabilă.