• Joe Biden și Donald Trump sunt la egalitate în rândul alegătorilor cu 43%.
  • Rata de aprobare a lui Joe Biden a crescut cu 6% față de 2022, este la 39%.
  • 20% dintre alegătorii democrați vor ca Joe Biden să fie reales în 2024, iar Donald Trump conduce în rândul republicanilor, cu 54%.

În rândul alegătorilor din campania pentru alegerile prezidențiale din 2024, Joe Biden a mai recuperat din popularitate în ultimul an și a ajuns la egalitate cu Donald Trump cu un procent de 43%, scrie New York Times.

Rata de aprobare a lui Joe Biden a ajuns la 39%, în creștere față de 33%cât era în iulie anul trecut. Alegătorii democraților și-au schimbat atitudinea față de Joe Biden după decizia Curții Supreme de anulare a deciziei Roe vs. Wade, dar și a unor victorii politice ale lui președintelui și îmbunătățiri în economie, după ce inflația a scăzut.

Ce vor americanii

Dintre alegătorii care ar vota cu Joe Biden în noiembrie 2024, un procent de 30 dintre ei speră că democrații vor nominaliza pe altcineva, 51% spun că ar fi mulțumiți, dar nu fericiți cu Joe Biden. Doar 20% dintre americani l-ar alege pe Joe Biden cu sufletul împăcat.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Problemele cu justiția nu i-au luat din popularitate lui Trump, care conduce în rândul republicanilor, iar diferența dintre Trump și DeSantis e de 37%.

Citește și: