• Părinții din SUA bagă în ghiozdanul copiilor AirTag-uri, iar astfel știu mereu unde sunt copiii lor cu ajutorul gps-ului.
  • Gadget-ul Air Tag de la Apple costă 30 de dolari și este din ce în ce mai cumpărat de părinți.
  • UNESCO cere tuturor țărilor să interzică telefoanele în școli, Franța este prima țară care a introdus măsura.

În era tehnogiei, părinții le dau copiilor să țină după ei AirTag-uri. Ca să știe mereu pe unde sunt și ce fac. Iar asta pentru că sunt prea mici ca să folosească telefoane cu care să-i sune pe părinți, scrie Washington Post.

Gadget-ul de la Apple costă 30 de dolari și a fost gândit să fie atașat la chei sau de bagaje, ca să nu le mai pierzi. Însă părinții protectivi au extins ideea și acum bagă aparatul cu GPS în ghiozdanele copiilor, pe bicicleta lor sau îl lipesc direct pe copil, pentru mai multă precizie.

UNESCO cere interzicerea telefoanelor în școli

Și UNESCO vrea să-i țină pe copii departe de telefoane. Organizația cere directorilor să interzică telefoanele în școli. Doar 15% dintre țările care fac parte din UNESCO au astfel de politici. Franța e prima țară care a interzis prin lege smartphone-urile în școli în 2018. Nici unii elevi din Spania, Elveția, Mexic sau America nu mai au voie cu telefoanele în școli. La anul, vor trebui să-și lase telefonul acasă și elevii din Finlanda și Olanda.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Potrivit unui raport UNESCO, utilizarea excesivă a telefonului mobil este direct legată de performanța educațională slabă. Există dovezi că orele de timp deschis pe ecran au un impact negativ asupra stabilității emoționale a copiilor. UNESCO recomandă interzicerea smartphone-urilor în școli.

Citește și: