• Marți seara prima super-lună a fost vizibilă în mai multe părți ale globului.
  • Următoarea super-lună va fi vizibilă pe 30 august și va fi poziționată la o distanță de doar 357.344 de kilometri de Pământ.
  • Datorită faptului că va fi a doua lună plină în aceeași lună, oamenii de știință numesc acest fenomen drept „luna albastră”.

Super-luna de marți seara este mai strălucitoare și mai mare decât în mod normal, deoarece este mai aproape de Terra decât de obicei, la doar 357.530 de kilometri, scrie NASA.

Luna va fi și mai aproape în noaptea de 30 august, la o distanță de doar 357.344 de kilometri față de Pământ, iar datorită faptului că va fi a doua lună plină în aceeași lună, oamenii de știință numesc acest fenomen drept „luna albastră”.

Cât de rar este fenomenul

Ultima dată când două super-luni au fost vizibile pe cer în aceeași lună a fost în 2018, iar acest lucru nu se va mai întâmpla până în 2037, potrivit astronomului Gianluca Masi, fondatorul proiectului „Virtual Telescope Project.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

O lună plină perigeană, cunoscută sub numele de super-lună, apare pe cer atunci când luna este plină și se află în poziția celui mai apropiat punct al orbitei sale în jurul Pământului. Acest lucru îi conferă un plus de strălucire, făcând-o să pară cu până la 8% mai mare și 16% mai strălucitoare decât o lună plină obișnuită.

Citește și: