• Polonia trimite trupe suplimentare la granița cu Belarus, după ce două elicoptere din țara vecină i-au încălcat spațiul aerian.
  • NATO a fost informată, iar însărcinatul cu afaceri al Belarusului la Varșovia a fost chemat pentru a explica situația, transmite ministerul polonez al Apărării.
  • ”Acuzațiile privind o încălcare a frontierei poloneze (…) sunt exagerate și sunt făcute de conducerea militară și politică poloneză pentru a justifica acumularea de forțe și mijloace la frontiera cu Belarus”, a fost reacția ministerului Apărarii din Belarus.

Polonia trimite trupe suplimentare la granița cu Belarus, după ce două elicoptere din țara vecină i-au încălcat spațiul aerian. NATO a fost informată, iar însărcinatul cu afaceri al Belarusului la Varșovia a fost chemat pentru a explica situația, transmite ministerul polonez al Apărării

„Acuzațiile privind o încălcare a frontierei poloneze de către elicopterele Mi-24 și Mi-8 ale Forțelor Aeriene și ale forțelor de apărare aeriană din Belarus sunt exagerate și sunt făcute de conducerea militară și politică poloneză pentru a justifica acumularea de forțe și mijloace la frontiera cu Belarus”, a fost reacția ministerului Apărarii din Belarus, pe Telegram, după ce Polonia suplimentase deja trupele.

Polonezii din zona de graniță au declarat că au văzut elicoptere cu stema Belarusului. Acestea ar fi pătruns în jur de 3 kilometri în spațiul aerian polonez.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI

The Guardian scrie că armata poloneză a transmis, spre după-amiază, că fusese informată de Belarus că vor fi exerciții militare în zonă, iar elicopterele zburau la altitudine joasă și nu au fost interceptate de radar.

LUKAȘENKO NEAGĂ SUPLIMENTAREA TRUPELOR WAGNER LA FRONTIERĂ

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a negat afirmațiile Poloniei că în jur de 100 de mercenari Wagner, care sunt pe teritoriul Belarusului, s-au deplasat în apropierea frontierei poloneze.

”Nu s-a mutat nicio unitate PMC Wagner cu 100 de oameni aici. Și dacă au făcut-o, a fost doar ca să transmită experiența de luptă brigăzilor care sunt staționate la Brest și Grodno”, a spus Lukașenko.

Luna trecută, ministerul Apărării din Belarus anunța că va face exerciții mililare împreună cu luptătorii Wagner în apropierea graniței cu Ucraina.

”Trebuie să îmi antrenez personalul militar, pentru că o armată care nu luptă este pe jumătate armată”, a mai spus Lukașenko, care precizează că trupele Wagner nu vor pleca din Belarus, sunt staționate în apropiere de Osipovici, în centrul țării.

Citește și

NASA a primit un semnal de la Voyager 2. Sonda spațială a pierdut contactul cu nava din cauza unei greșeli

SUA au impus sancțiuni pentru deținătorii de pașapoarte ungare începând de la 1 august

VIDEO. Cel puțin cinci cetățeni israelieni au fost răniţi în urma unui atac terorist comis la periferia oraşului Ierusalim