• Ambasadorul Ucrainei a fost convocat, marţi după-amiază, la Ministerul polonez de Externe.
  • Și Ambasadorul Poloniei a fost convocat marţi la Ministerul ucrainean de Externe, după ce un oficial de la Varșovia a spus că „Ucraina ar trebui să înceapă să aprecieze” ajutorul Poloniei.
  • Polonia a semnalat în mod constant că nu va accepta anularea restricţiilor privind importurile de cereale ucrainene după 15 septembrie.

Se rupe lanțul de iubire? Polonia și Ucraina se contrează pe transportul de cereale.

Ambasadorul Ucrainei a fost convocat, marţi după-amiază, la Ministerul polonez de Externe, după o acţiune similară a autorităţilor de la Kiev, informează site-ul german Tagesschau.de.

„Decizia a fost luată ca reacţie la comentariile reprezentanţilor autorităţilor ucrainene”, a transmis Ministerul de Externe de la Varşovia.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA

Anterior, Administraţia de la Kiev a anunţat, marţi, convocarea ambasadorului Poloniei pentru a oferi clarificări în legătură cu declaraţiile unui oficial de rang înalt de la Varşovia care a denunţat lipsa de recunoştinţă a oficialilor ucraineni.

Marcin Przydacz, un oficial din cadrul Administraţiei prezidenţiale de la Varşovia, a reiterat că Polonia vrea menţinerea restricţiilor privind importurile de cereale ucrainene. În acest context, Marcin Przydacz a declarat, conform publicaţiei poloneze Gazeta, că „Ucraina ar trebui să înceapă să aprecieze” susţinerea masivă primită din partea Poloniei de la începerea războiului generat de invazia militară rusă.

Ambasadorul Poloniei a fost convocat marţi la Ministerul ucrainean de Externe. „În cursul întrevederii, a fost evidenţiat faptul că afirmaţiile privind presupusa lipsă de recunoştinţă a ucrainenilor pentru ajutorul Poloniei sunt neadevărate şi inacceptabile”, a declarat Oleh Nikolenko, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev.

Polonia a semnalat în mod constant, spre nemulţumirea Ucrainei, că nu va accepta anularea restricţiilor privind importurile de cereale ucrainene după 15 septembrie.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în mai multe rânduri că eventuala prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale din Ucraina ar fi „inacceptabilă”.

Citește și

Polonia trimite trupe suplimentare la graniță, susține că Belarusul i-a încălcat spațiul aerian. NATO a fost informată

LIVE UPDATE. Ziua 525 de război. Volodimir Zelenski: Rusia „va simți consecințele muncii noastre”

NASA a primit un semnal de la Voyager 2. Sonda spațială a pierdut contactul cu nava din cauza unei greșeli