• Declarațiile privind bombardamentele din Gaza stârnesc revoltă.
  • Netanyahu spune că nu are nevoie de lecțiile lui de morală.
  • Este pentru prima dată când Emmanuel Macron iese din rând în ceea ce privește poziția comunității internaționale occidentale. 

Interviul acordat de Emmanuel Macron către BBC în care cere Israelului „să nu mai ucidă civili și copii” a stârnit o adevărată furtună, și nu este pentru prima data când președintele francez face figura aparte în grupul occidental. Reacțiile nu au întârziat să apară.

Reiterându-şi promisiunea de a readuce antisemitismul „în singurul loc care îi aparţine: în tribunale şi în spatele gratiilor”, cu referire la „sutele de arestări (…) efectuate” şi la „zecile de proceduri judiciare deschise” în ultimele săptămâni, Emmanuel Macron a spus că doreşte „unitatea francezilor”.

În Franța există cea mai mare comunitate de evrei din afara granițelor Israelului după Statele Unite și cea mai importantă comunitate musulmană din Europa. Emmanuel Macron a fost în Israel și a spus că Israelul are dreptul să se apere, să riposteze. Premierul Netanyahu a publicat pe contul său de X o reacție violentă, spunând că nu are de primit lecții de morală de la Emmanuel Macron și amintește că de vină este Hamas pentru ceea ce se întâmplă acum în Gaza.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Este pentru prima dată când Emmanuel Macron iese din rând în ceea ce privește poziția comunității internaționale occidentale.

Citește și