• Prinţul Emanuel von und zu Liechtensteinmeste acuzat, în prezent, de organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România
  • „Şi prinţii pot fi extrădaţi, şi prinţii trebuie anchetaţi şi supuşi forţei legii”, afirmă deputatul USR PLUS Iulian Bulai

Deputatul USR PLUS apreciază că este „un act de barbarie pură ceea ce a făcut acel prinţ în România”.

„Şi prinţii pot fi extrădaţi, şi prinţii trebuie anchetaţi şi supuşi forţei legii. Mulţi ani înainte şi după ce am plecat din ţară, eram marcat de povestea/mitul/ întâmplarea conaţionalilor de după 1989 de a ataca lebedele din Viena. Nimeni nu ar trebuie să fie atât de sărac încât să-şi dorească să mănânce păsările din parcuri sau atât de bogat încât să poată cumpăra un întreg sistem pentru a împuşca cel mai valoros urs dintr-o ţară. Ce e mai barbar, să fii sărac şi să mănânci lebedele din Viena că ţi-e foame sau să fii prinţ şi să împuşti exemplare unice de urşi ca să-ţi pui trofeul în sufrageria ta?”, scrie pe Facebook Iulian Bulai.

„Ar trebui trimis în faţa instanţei, odată ce (rapid) organele competente fac public rezultatul investigaţiilor. George Gârbacea, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, a trimis deja corpul de control să ancheteze. Sunt convins că vor exista repede concluzii. Şi prinţii pot fi extrădaţi, şi prinţii trebuie anchetaţi şi supuşi forţei legii. O democraţie care nu e sat fără câini nu alege după titlurile nobiliare şi conturile din bancă”, conchide Bulai.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că a ucis ilegal cel mai mare urs din România

Reprezentanţii Agent Green susţin că ursul uriaş Arthur a fost împuşcat de prinţul austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prinţul şi-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, judeţul Covasna.

Dar în realitate, prinţul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii şi care nu venise niciodată în apropierea localităţilor, mai spun ecologiştii care monitorizau ursul.

Ecologiştii au acuzaţii grave şi cer ajutorul Poliţiei şi al Guvernului.

Reacția Ministrului Mediului

Ministerul Mediului a demarat un control în cazul ursului împușcat în Covasna, a declarat la Digi24 ministrul de resort Tanczos Barna.

Ministrul spune că există numeroase cereri pentru urși problemă, iar pentru zona respectivă a fost aprobată o singură cerere, fără a oferi detalii suplimentare. Barna a precizat că identificarea unui urs este făcută de asociația de vânători locală, caracterizând procesul drept „complicat”.

Florin Cîțu a minimalizat scandalul uciderii ursului Arthur

Premierul a spus că în spațiul public circulă informații care nu ar fi corecte în legătură cu acest caz.

„Am avut o discuție cu domnul ministru (Tanczos Barna, n.red.). Înțeleg că există o anchetă, vom vedea care vor fi rezultatele. Se pare că nu toate informațiile din spațiul public sunt corecte, dar se pare că nu este cel mai mare urs, până la urmă. Vom vedea care sunt concluziile anchetei”, a declarat Florin Cîțu, miercuri, într-o conferință de presă la Guvern.