• Lasconi: Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat.
  • Clotilde Arman, George Simion și Nicolae Ciucă au comentat poziția lui Lasconi.
  • Elena Lasconi a votat „DA” la referendumul pentru familie din 2018.
  • Redefinirea în Constituție a familiei a stârnit controverse puternice în societate.

Lasconi a spus „DA” familiei tradiționale, iar pentru asta, USR i-a cerut să se retragă de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, însă povestea nu se termină aici, ci abia începe.

Clotilde Armand, George Simion, Nicolae Ciucă și chiar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române au intervenit și au susținut sau nu familia tardițională. Subiectul a explodat și în social media, iar oamenii sunt mai interesați ca oricând de subiect.

„S-a lansat un nou subiect, o nouă temă, care nu era neapărat în discuție și care nu ar fi ajuns în discuție, acela al familiei tradiționale. Se readuce în discuție subiectul referendumului care a avut loc acum câțiva ani de zile. Toate lucrurile acestea nu fac decât să dea apă la moară tradiționaliștilor care îl vor readuce în discuție în mod constant pentru a căpăta voturile electoratului. Există un electorat preponderent creștin-ortodox, la fel cum este și doamna Lasconi”, a explicat Mihnea Predețeanu, specialist în comunicare, la Aleph News.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

USR a spus că „Lasconi a intrat în politică pentru a construi străzi, şcoli, spitale, comunităţi, şi va continua să facă asta la Câmpulung, susţinută de USR”.

„Foarte multe partide politice, oameni politici, vor lua acest subiect și îl vor transforma într-o retorică constantă până la finele anului viitor. Lucrul acesta nu are cum să nu se întâmple, mai ales în contextul în care vedem deja că societatea a fost divizată în mai puțin de câteva zile pe o temă care, credeam noi, că ar fi fost apusă”, a declarat Mihnea Predețeanu, specialist în comunicare, la Aleph News.

Citește și: