• Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu vor fi amendați cu câte 15.000 de lei, pentru că au participat la protestul violent de luni seară
  • Partidul AUR anunța luni că se va alătura protestelor din toată țara
  • George Simion și membrii partidului AUR sunt acuzați că au contribuit la organizarea manifestațiilor

Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu vor fi amendați cu câte 15.000 de lei, după protestele anti-restricții din București, potrivit Digi24. Încă alte cinci persoane care au fost implicate în manifestația din Capitală vor fi amendată cu câte 15.000 de lei.

Românii au ieșit în stradă pentru a patra noapte la rând, cu toate că numărul protestatarilor a început să scadă. Oamenii au cerut demisia Guvernului și a lui Raed Arafat. Cei mai mulți care au ieșit în stradă spun că s-au săturat de toate restricțiile și s-au săturat ca cineva să se joace cu libertatea lor.

Partidul AUR anunța luni că se va alătura protestelor din toată țara. Într-un interviu la RFI copreședintele Alianței Pentru Unirea Românilor George Simion declara că partidul nu a organizat protestele, ci doar a participat.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

„Manifestațiile sunt spontane și am fi și noi ipocriți asumându-ne ceva ce face societatea civilă, ce fac grupuri de români, majoritatea tineri, dar ne-am asumat să fim acolo lângă ei, am chemat oamenii în stradă, cei care simt că le sunt încălcate drepturile și cei care cred că măsurile restrictive nu vor duce la nici un rezultat, după cum nici nu au dus în această perioadă”, a spus George Simion.

În postările de pe Facebook, copreședintele AUR îi îndeamnă pe români să iasă în stradă. „Piața Universității (București) și prefecturi din toate județele. Nu mai stați în case! Luni ora 17:00- protestăm!”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat ce crede despre prezența parlamentarilor AUR la proteste. Ministru a răspuns că e normal ca și ei să aibă nemulțumiri pe care le pot exprima liber în stradă, atâta timp cât nu se folosesc în mod ilegal de funcțiile lor. Legat de solicitarea membrilor AUR de a veni la o întrevedere la Ministerul de Interne, Lucian Bode a precizat că „MAI nu e sat fără câini să vină fiecare când vrea”.

„Această guvernare este un sat fără câini în care nu știe dreapta ce face stânga. Ei nu respectă măsurile, dar cer românilor să le respecte”, a răspuns George Simion.