• 11 diavoli tasmanieni au fost reintroduși pe tărâmul australian continental.
  • Au trecut mai bine de 3.000 de ani de la dispariția lor de pe acest teritoriu.
  • Specia a fost plasată într-o rezervație naturală la nord de Sydney.

Programul de conservare a reintrodus un total de 26 de diavoli tasmanieni în Australia continentală. 11 dintre aceștia au fost eliberați pe o suprafață de 400 de hectare, într-o rezervație naturală din nordul orașului Sydney, potrivit CNN.

„Peste 100 de ani ne vom uita înapoi la această zi ca la momentul în care a fost pusă în mișcare restaurarea ecologică a unei țări întregi”, a declarat Tim Faulkner, președintele Aussie Ark.

„Nu numai că am reintrodus unul dintre cele mai iubite animale ale Australiei, ci și un animal care va proiecta întregul mediu din jurul său, restabilind și reechilibrând ecologia pădurii noastre, după secole de devastare din cauza vulpilor și altor prădători introduși”, a mai precizat Tim Faulkner.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Câinii dingo, marea problemă a diavolilor tasmanieni

Diavolii tasmanieni au fost omorâți, în mare parte, de către câinii dingo, iar o parte dintre aceștia s-au refugiat în Insula Tasmania. Pe lângă acest lucru, diavolii tasmanieni au mai murit și din cauza unei forme contagioase de cancer, cunoscută sub numele de Boala tumorii faciale a diavolului (DFTD), care a ucis aproximativ 90% din populație de când a fost descoperită în 1996.

Echipa a eliberat cei 11 diavoli pe 10 septembrie, în urma unui proces anterior care a implicat 15 dintre marsupiali, ceea ce înseamnă că 26 de diavoli tasmanieni trăiesc acum în Australia continentală.

Vor avea un scop aparte pe tărâmul australian

Diavolii tasmanieni sunt cei mai mari marsupiali carnivori din lume și sunt prădători nativi de top. Astfel, reintroducerea lor va ajuta la ținerea în frâu a populațiilor de pisici și vulpi sălbatice care vânează alte specii pe cale de dispariție.

Diavolii provin din programul de reproducere al Aussie Ark, care a crescut de la 44 de persoane în 2011 la peste 200 de astăzi. Echipa îi crește pe diavoli folosind metode care favorizează comportamentele naturale, astfel că au șanse mai mari de supraviețuire atunci când sunt eliberați în sălbăticie, mai notează sursa citată.