• Kimberly Cheatle demisionează în urma presiunilor intense
  • În timpul audierilor din fața Camerei, Cheatle a recunoscut existența unor probleme „semnificative” și „colosale” cu securitatea la miting
  • Audierile au scos la iveală o serie de îngrijorări legate de modul în care atacatorul a reușit să acceseze un acoperiș nesecurizat la mitingul lui Donald Trump

Directoarea Secret Service demisionează după tentativa de asasinat asupra lui Trump, scrie CNN.

Kimberly Cheatle și-a anunțat demisia în contextul unei analize a deficiențelor de securitate legate de recenta tentativă de asasinat asupra fostului Președinte Donald Trump, conform unor surse citate de CNN.

Decizia vine pe fondul investigațiilor derulate de legislatori și de un organism de control guvernamental intern, care examinează modul în care agenția a gestionat protecția lui Trump și cum un atacator a reușit să se apropie de el în timpul unui miting din Pennsylvania, desfășurat luna aceasta.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În Congres, au fost exprimate apeluri bipartizane pentru demisia sa, iar legislatorii republicani au cerut chiar demiterea ei. Aceștia au fost în special indignați după apariția sa în fața Comitetului de Supraveghere al Camerei, unde a evitat să răspundă la multe întrebări.

După incident, Cheatle a declarat ferm că nu va demisiona. Ea a fost numită de Președintele Joe Biden în funcția de director al Serviciului Secret în 2022.

Într-un interviu acordat CNN săptămâna trecută, Cheatle a subliniat că agenția este „responsabilă în totalitate” pentru securitatea la mitingul din Pennsylvania, unde atacatorul, acum decedat, a tras asupra lui Trump de pe un acoperiș nesecurizat, la câteva sute de metri de scenă. Gloanțele au trecut cu puțin pe lângă capul lui Trump, incidentul soldându-se cu un participant mort și alți răniți.

Pe măsură ce detalii despre atac au fost dezvăluite, Serviciul Secret a fost întrebat despre modul în care a gestionat protecția lui Trump, inclusiv eșecul de a controla accesul pe acoperiș și modul în care a tratat informațiile transmise de autoritățile locale, care identificau un potențial asasin.

Există discrepanțe între declarațiile Serviciului Secret și cele ale autorităților din Pennsylvania cu privire la evenimentele din acea zi.

În timpul audierilor din fața Camerei, Cheatle a recunoscut existența unor probleme „semnificative” și „colosale” cu securitatea la miting, dar a respins cererile de demisie, afirmând: „Cred că sunt cea mai bună persoană pentru a conduce Serviciul Secret în acest moment.”

Anterior, ea a ocupat o funcție de conducere în securitate globală la PepsiCo și a servit în Serviciul Secret timp de 27 de ani.

Știre în curs de actualizare