• Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a vorbit despre pandemia de Covid-19, avertizând asupra faptului că nu este ultima cu care se va confrunta omenirea
  • În aceeași ordine de idei, a menționat că „epidemiile sunt o realitate a vieții”
  • În prezent, conform datelor oferite de Johns Hopkins University, există la nivel global 80,182,793 cazuri de Covid-19 și 1,755,141 decese

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizează asupra faptului că ce trăim în prezent nu va fi ultima pandemie, relatează Deutsche Welle.

Adunarea Generală a ONU a votat pentru o zi care să marcheze eforturile de pregătire pentru epidemii și să promoveze prevenirea și parteneriatul în depășirea epidemiilor.

Într-un videoclip realizat cu ocazia Primei Zile Internaționale de Pregătire pentru Epidemii (1st International Day of Epidemic Preparedness) -celebrată de acum înainte pe 27 decembrie, pentru a marca începutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 – directorul OMS a declarat că „toate țările trebuie să investească în capacitatea de a preveni, detecta și a interveni la timp în urgențe de orice fel, deoarece <<istoria ne arată că asta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt o realitate a vieții>>”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În prezent, conform datelor oferite de Johns Hopkins University, există la nivel global 80,182,793 cazuri de Covid-19 și 1,755,141 decese.

Pentru prea mult timp, lumea a funcționat pe baza panicii și neglijenței. Aruncăm cu bani când apare un focar, și după ce a trecut, uităm complet și nu mai facem nimic pentru a preveni apariția altuia. Orice eforturi de a ne îmbunătăți sănătatea sunt în zadar dacă nu facem nimic pentru a lupta împotriva încălzirii globale” susține directorul OMS.

Acesta a adăugat că „pandemia ne-a arătat legătura strânsă dintre sănătatea oamenilor, animale și planetă”, avertizând că „încălzirea globală face Pământul din ce în ce mai puțin locuibil.”

Cu câteva luni înainte de izbucnirea coronavirusului, Global Preparedness Monitoring Board a publicat primul său raport anual privind disponibilitatea mondială pentru situații de urgență de sănătate, arătând că lumea nu este pregătită pentru pandemii potențial devastatoare.