• Soția președintelui francez, Brigitte Macron, este nu doar foarte populară ci și una dintre cele mai influente persoane din Franța.
  • Prima doamna își întreține cu asiduitate rețelele de influență.
  • O simpla invitație din partea ei poate însemnă o lovitură de grație.

Soția președintelui francez, Brigitte Macron, este nu doar foarte populară ci și una dintre cele mai influente persoane din Franța. Deși susține că nu ar interveni pentru nimic în lume pe lângă soțul ei pentru a favoriza pe cineva, cel mai simplu dintre gesturile ei poate demola sau propulsa o carieră. Prin urmare, prima doamna este foarte curtată de miniștrii care caută influență.

Brigitte Macron este o persoană foarte discretă, dar omniprezentă. Din 2017 și instalarea ei în aripa Madame a palatului prezidențial unde dispune de un cabinet, prima doamnă primește miniștri, sună și trimite mesaje cât e ziua de lunga. La reuniunile, dejunurile sau dineurile oficiale Brigitte Macron are grijă să evite orice gest distinctiv care ar putea fi interpretat ca suport sau dezacord.“

Face acest lucru cu profesionalism, cu un mare control, spune un participant asiduu la astfel de întâlniri, care adaugă că de fapt, ea cântărește foarte mult în ecuația puterii. Există în mod cert câteva persoane care i-au datorat numirea în guvern, dar care, atunci când au trebuit să plece, au plecat. Președintele grupului senatorial al partidului prezidențial recunoaște că atunci când Brigitte spune ceva, Emmanuel Macron ascultă și ia in considerare opinia ei.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3

Brigitte Macron trage sforile le Elysée

Si toată lumea știe că eticheta « apropiat al Brigittei Macron » este una care impresionează întotdeauna un interlocutor și deci prima doamna este foarte curtata de lumea politica, scrie Le Parisien.

Există miniștri pe care îi simpatizează, Sebastien Lecoru, ministrul Apărării de exemplu. Este invitat des la cină. Pe miniștrii racolați din societatea civilă, pe care Macron vrea să îi tină aproape, îi suna ea, face oficiul de curea de transmisie. Iar alte ori, o simplă invitație din partea ei poate însemnă o lovitură de grație.

Când i-a invitat la Elysée pe părinții unei adolescente care s-a sinucis din cauza hartuirii școlare, cu care ministrul învățământului nu a știut să lege un dialog, a fost pentru acesta din urma o condamnare la moarte politică. De altfel a fost înlocuit la prima remaniere guvernamentală.

Citește și