• Figura centrală a dosarului este omul de afaceri, Ion Macovei.
  • Macovei ar fi primit de la Ion Eugen Petru peste 100.000 de euro pentru ca să intervină la conducerile a două companii de stat.
  • În dosar sunt invocate de diverse persoane, multe nume publice și diverse relații cu liderul PNL, Iulian Dumitrescu.

Doi oameni de afaceri, Ion Eugen Petru și Ion Macovei, dar și doi directori din sectorul energetic – Dorin Adrian Ecobescu, directorul CET SUD Elcen și Iosif Chircă – director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari – sunt vizați de procurorii DNA în cel mai nou dosar privind potențiale acte de corupție în domeniul energiei. Procurorii DNA i-au reținut astăzi pe cei doi oameni de afaceri, iar cei doi șefi de companii energetice au fost plasați sub control judiciar.  

Ce suspectează procurorii DNA că s-a întâmplat în acest caz?

În zona energiei se învârt foarte mulți bani. Focusul pe acest dosar este pe doi afaceriști, Ion Macovei și Ion Eugen Petru. Ion Macovei era într-o firmă cu mâna dreaptă a lui Iulian Dumitrescu, cu care era și vecin. În acest dosar este focusul pe zona de energie. Oamenii de afaceri făceau trafic de influență la șefii unor companii energetice. Unul dintre șefii unei companii, tot din zona PNL, s-a dus la DNA și a vorbit despre asta. Lucrurile au evoluat iar procurorii DNA au luat măsuri. S-a ajuns la concluzia că au fost dați banii, drept mită, unor șefi de companii.

Citește și:

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE