• Karolina Shiino, de 26 de ani, a plecat acasă cu titlul de Miss Japonia luna trecută, stârnind dezbateri aprinse privind originile sale europene.
  • Femeia cu origini ucrainene a returnat coroana după acuzațiile că a avut o aventură cu un bărbat căsătorit.
  • Opiniile privind încoronarea ei au fost divizate, unii spunând că este un simbol al diversității, iar alții acuzând organizatorii competiției că favorizează „standardele de frumusețe occidentale”
  • Titlul va rămâne vacant până la următoarea competiție.

Femeia cu origini ucrainene care a câștigat titlul „Miss Japonia” a returnat coroana, în urma unor acuzații că ar fi avut o aventură cu un bărbat căsătorit, scrie Sky News.

Karolina Shiino a câștigat concursul de frumusețe acum două săptămâni, stârnind o dezbatere aprinsă în Japonia privind originile sale.

Unii au considerat că încoronarea ei este un „simbol al diversității”, în timp ce alții au acuzat organizatorii competiției că favorizează „standardele de frumusețe occidentale”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

În mijlocul controverselor existente, revista japoneză Shukan Bunshun a publicat un articol în care o acuză de o aventură cu un influencer și doctor căsătorit. Bărbatul în cauză nu a comentat acuzațiile.

Asociația Miss Japonia, răspunzând acuzațiilor aduse concurentei câștigătoare, i-a luat apărarea inițial, spunând că Shiino nu știa că bărbatul era căsătorit.

Cu toate acestea, luni, organizatorii competiției au spus că, în cele din urmă, Karolina Shiino a recunoscut că știa că bărbatul era căsătorit și și-a cerut scuze pentru că a mințit, iar apoi și-a returnat coroana.

Shiino și-a cerut scuze și de la fani, într-o declarație publică, spunând că acțiunile ei au fost ghidate de frică și panică în urma raportului.

„Îmi pare cu adevărat rău pentru problemele pe care le-am cauzat și pentru că i-am trădat pe cei care au avut încredere în mine”, a spus ea.

Titlul de Miss Japonia va rămâne vacant timp de un an, până la următoarea competiție.

Shiino a câștigat competiția pe 22 ianuarie, fiind prima persoană cu origini europene care a câștigat coroana.

Ea s-a născut în Ucraina înainte de a se muta cu mama ei în Japonia pe când avea 5 ani, preluând numele de familie al tatălui său vitreg japonez.

Shiino vorbește și scrie fluent în japoneză și a devenit cetățean în 2022.

Citește și