• Comunele Berceni și Clinceni au intrat de ieri în carantină
  • Berceni are o rată de infectare de 10,11 la mia de locuitori, iar Clinceni, 10,03
  • Persoanele care părăsesc aceste comune pentru a merge la serviciu în București au nevoie de declarație pe propria răspundere

Prefectura județului Ilfov a publicat declarația pe care toți cei care locuiesc în zonele carantinate din jurul Capitalei trebuie să o aibă asupra loc. Declarația poate fi descărcată de aici.

Comunele Berceni și Clinceni din județul Ilfov au intrat, de ieri, în carantină, având o rată de infectare de 10,11 la mia de locuitori, respectiv 10,03. Măsura s-a instituit ieri, de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Măsurile au fost propuse ca urmare a faptului că în Berceni, județul Ilfov, rata de incidență cumulată calculată miercuri pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,11 la mia de locuitori. Mai exact, din populația totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

De asemenea, s-a instituit carantina și pentru comuna Clinceni, cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu. Măsura a intrat în vigoare ieri la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

În Clinceni, rata de incidență cumulată calculată pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,03/1.000 locuitori. Din populația totală de 7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare), a fost de 75 de persoane.