• Incidentul a avut loc la situl Pilonul lui Pompei din orașul Alexandria.
  • Două surse de securitate egiptene au confirmat că presupusul atacator era un ofițer de poliție.
  • Situl turistic, care datează de la sfârșitul Imperiului Roman, a fost izolat în urma incidentului.

Cel puțin doi israelieni și un egiptean au fost uciși după ce un polițist a deschis focul asupra unui grup de turiști în Alexandria, potrivit Ministerului de Interne al țării, informează Sky News.

Incidentul a avut loc la situl Pilonul lui Pompei din orașul Alexandria. Două surse de securitate egiptene, care au vorbit sub protecția anonimatului, au confirmat pentru agenția de știri Reuters că presupusul atacator era un ofițer de poliție.

Acesta a fost arestat și dus în custodie, potrivit canalului de televiziune Extra News – care are legături strânse cu agențiile de securitate egiptene. Ministerul de Externe al Israelului a confirmat că doi turiști israelieni și un ghid egiptean au fost uciși în schimbul de focuri de armă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Situl turistic, care datează de la sfârșitul Imperiului Roman, a fost izolat în urma incidentului. Incidentul are loc în timp ce armata israeliană continuă să lupte împotriva militanților palestinieni din Hamas, după ce aceștia au lansat sâmbătă dimineața un atac peste granița dinspre Gaza.

Sute de israelieni au fost uciși în cel mai sângeros atac asupra țării din ultimele decenii, în timp ce Ministerul Sănătății a declarat că cel puțin 1.590 de persoane au fost rănite.

Citește și: