• Donald Trump a declarat că îi va cere judecătorului din cazul său de fraudă electorală să se retragă din funcție.
  • Judecătoarea Tanya Chutkan a fost numită de fostul președinte Barack Obama.
  • El nu a dat detalii despre motivele pentru care îi va cere demisia.

Donald Trump a declarat că îi va cere judecătorului din cazul său de fraudă electorală să se retragă din funcție pe ceea ce el a numit motive foarte puternice”. El a susținut că nu am cum să am parte de un proces corect” dacă ea nu face acest lucru. Apelul său a venit după ce procuratura a cerut un ordin judecătoresc care să limiteze ceea ce poate spune public despre caz, relatează BBC.

Judecătoarea Tanya Chutkan a fost numită de fostul președinte Barack Obama. Trump a accesat duminică dimineață platforma sa de socializare, Truth Social, descriind cazul ca fiind cazul ridicol al libertății de exprimare, tăiat de alegeri corecte” și spunând că echipa sa juridică va cere imediat recuzarea judecătoarei.

El nu a dat detalii despre motivele pentru care îi va cere demisia. Judecătoarea Chutkan s-a pronunțat anterior împotriva eforturilor lui Trump de a proteja dovezile din partea Comisiei 6 ianuarie a Camerei Reprezentanților și s-a confruntat în ultimele zile cu atacuri frecvente din partea aliaților lui Trump. Trump o descrisese pe ea și Departamentul de Justiție (DOJ) ca fiind extrem de partizani și foarte corupți”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Trump vrea ca dosarul său să fie mutat în afara Washingtonului

Judecătoarea Chutkan, care a fost numită în 2014, este singurul judecător federal din Washington care a pronunțat sentințe împotriva inculpaților în cazuri legate de revolta din 6 ianuarie de la Capitoliu care sunt mai mari decât sentințele pe care le-a cerut DOJ, potrivit NBC News. Orice judecător al Statelor Unite trebuie să se descalifice în orice procedură în care imparțialitatea sa ar putea fi pusă la îndoială în mod rezonabil, potrivit Departamentului de Justiție al SUA.

Recuzarea judecătorului nu a fost singurul lucru pe care Trump a spus că îl va solicita. El dorește, de asemenea, ca dosarul său să fie mutat în afara Washingtonului. El spune că este imposibil pentru el să obțină un proces corect în Washington”, pe care îl descrie ca fiind anti-Trump”.

Citește și: