• Trump va vorbi în suburbia Detroit, unde a pierdut teren între 2016 și 2020 și ar trebui să îl recâștige.
  • Fostul președinte ar trebui să vorbească la dineul Lincoln Day Dinner al Oakland County GOP, unde este onorat de partid ca Omul deceniului”.
  • După calculele lui Trump, el trebuie să câștige din nou Michigan pentru a fi președinte”, a declarat Dave Trott, un fost congresman republican.

În campania pentru o revenire la președinție, în timp ce se confruntă cu o acuzație federală pentru presupusa manipulare defectuoasă a unor documente clasificate, Trump va vorbi în suburbia Detroit, unde a pierdut teren între 2016 și 2020 și ar trebui să îl recâștige dacă va deveni candidatul republican din 2024. El ar trebui să inverseze tendința recentă din Michigan, care i-a văzut pe democrați înregistrând unele dintre cele mai mari câștiguri la nivel național de la pierderea realegerii lui Trump, scrie The Independent.

Trump este programat să vorbească la dineul Lincoln Day Dinner al Oakland County GOP, unde este onorat de partid ca Omul deceniului”. Aceasta va fi prima sa apariție de campanie în Michigan, unul dintre cele trei state, alături de Pennsylvania și Wisconsin.

Popularitatea lui Trump în Michigan a fost afectată din 2016

După calculele lui Trump, el trebuie să câștige din nou Michigan pentru a fi președinte. Dar el a fost foarte deranjant aici”, a declarat Dave Trott, un fost congresman republican. Trump este în mare parte motivul pentru care Partidul Republican din Michigan este mort”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

În noiembrie, candidații la nivel de stat pe care i-a susținut au fost înfrânți în mod covârșitor, inclusiv Tudor Dixon, care a pierdut cu peste 10 puncte procentuale în fața guvernatorului democrat Gretchen Whitmer. Republicanii din Michigan au controlat toate nivelurile guvernului de stat din 2011 până în 2019. Acum, ei sunt lipsiți de putere pentru prima dată în ultimii 40 de ani. Schimbarea a fost deosebit de evidentă în comitatul Oakland, unde se află cel mai mare număr de alegători republicani din stat.

Oamenii care cunosc politica electorală din Michigan ar spune că este destul de important ca, dacă republicanii vor să câștige statul, trebuie să câștige comitatul Oakland”, a spus Trott.

În timp ce Trump a pierdut comitatul în 2016 și 2020, Biden a primit cu aproape 100.000 de voturi mai mult decât candidata democrată Hillary Clinton acolo și a câștigat statul cu aproximativ 155.000 de voturi, sau 2,8 puncte procentuale.

Trott, care a reprezentat comitatul Oakland în Camera Reprezentanților din 2015 până în 2019, l-a susținut inițial pe Trump în 2016, dar ulterior a spus că Trump era inapt pentru funcție”. Sprijinul lui Trump în rândul republicanilor din Legislativ a scăzut, 25 de legislatori susținându-l deja public pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, pentru funcția de președinte.

Citește și