• Fostul președinte a folosit un discurs ținut în fața republicanilor din Alabama pentru a spune că multiplele acuzații împotriva sa au fost în beneficiul campaniei sale prezidențiale din 2024.
  • Trump a spus că urcă în sondaje de fiecare dată când este depusă o acuzație.
  • Ieri, el a pledat nevinovat la acuzații suplimentare legate de modul în care a gestionat documentele clasificate după ce a plecat de la Casa Albă.

Donald Trump a descris faptul că a fost pus sub acuzare ca fiind „o adevărată insignă de onoare” – și a sugerat că alte acuzații penale l-ar putea ajuta să câștige alegerile de anul viitor, informează Sky News.

Vorbind în fața republicanilor din Alabama, fostul președinte a spus că urcă în sondaje de fiecare dată când este depusă o acuzație, descriind acuzațiile împotriva sa ca fiind „false” și o „impostură”. Trump s-a lăudat, de asemenea, că este cu străzile înainte de rivalii care se luptă pentru nominalizarea republicană – declarând: „Nimeni nu are nici măcar o șansă”.

Acuzând administrația lui Joe Biden că încearcă să intervină în campania sa, el a adăugat: „Ei încearcă să spună că este ilegal să pui la îndoială rezultatele unor alegeri proaste”. Trump a promis să-l „evacueze pe escrocul Joe Biden” și „să expulzeze huliganii și criminalii din sălile puterii din Washington DC”, dacă va fi reales președinte, și a declarat: „Va trebui să câștigăm niște bătălii… țara noastră se duce în iad”.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

El l-a acuzat din nou pe succesorul său că este „cel mai incompetent și mai corupt președinte din istoria Statelor Unite” – și a afirmat că „stângii radicale” nu i se va permite să „măsluiască alegerile din 2024″. În altă parte a discursului, Trump a sugerat că „nu are sens” să participe la dezbateri cu rivalii republicani, deoarece aceștia sunt atât de departe în sondaje.

„Îmi place să fac dezbateri – dar știți, uneori nu vrei să fii un prost. Vreți un președinte inteligent, nu vreți un președinte prost”, a spus el mulțimii. Discursul sfidător vine la o zi după ce Trump a apărut într-un tribunal din Washington DC și a pledat nevinovat pentru încercarea de a anula alegerile din 2020 – descriind ulterior că este o „zi foarte tristă pentru America”.

Ieri, el a pledat nevinovat la acuzații suplimentare legate de modul în care a gestionat documentele clasificate după ce a plecat de la Casa Albă. Trump s-a folosit de problemele sale juridice pentru a le cere bani susținătorilor săi – și a afirmat că ar putea fi condamnat la „561 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu am comis-o”.

Cele mai grave acuzații cu care se confruntă în prezent fostul președinte sunt obstrucționarea unei proceduri oficiale și conspirația în vederea obstrucționării, ambele fiind pasibile de o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.

Citește și: