- Dragoș Stanca: „Ce vedem azi e doar un mic preview.”
- Specialiștii în domeniul media confirmă că rețelele de socializare au avut un rol semnificativ.
- Ceea ce vedem acum în SUA, ar putea fi „traducerea în viața reală a fenomenului FAKE NEWS”.
Miercuri, protestatarii au luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington D.C.. Mare parte dintre susținătorii lui Trump, care se opun validării lui Joe Biden, fac parte din facțiuni de extremă dreaptă, precum Proud Boys și QAnon.
În mare parte, ei s-au organizat pe rețelele de social media.
Dragoș Stanca, expert digital media, a exprimat pe Facebook un punct de vedere despre evenimentele din SUA:
„Oricine are dreptul să aibă o voce”. Asta ne tot explică liderii big tech, de fiecare dată când se pune la îndoială logica libertății circulației oricărei informații online, fără a mai conta “detalii” plictisitoare gen dacă informația aia e reală sau nu”, scrie Stanca.
Mai mult, el subliniază că o informație e considerată importantă, dacă poate aduce profit:
„Face trafic? Face! Adună date? Adună! Poate expune o reclamă la un cost ridicol de mic spre consumator? Poate! It’s ok! Cifrele de audiență cresc exponențial, simultan cu profitul. Democratizăm accesul spre audiențe, democratizăm instrumentele de marketing și de promovare!”. Bravo. Continuați să “democratizați. Până atunci vedeți acum din nou, live, din State, cam încotro merge lumea “democratizată” în stilul ăsta: cu viteză, spre dictatura imbecililor. Ce vedem azi e doar un mic preview.”, a mai adăugat Dragoș Stanca.
O părere similară despre manipulări și Fake News are și Oana Dimofte:
„Ce vedeți acum la CNN, în imaginile de la Capitoliu, este traducerea în viața reală a fenomenului FAKE NEWS, a ”adevărului alternativ”, a manipulărilor și a trompețismului politic.”
„Ce vedeți acum la CNN veți putea vedea oriunde se întâmplă lucrurile astea. Adică da, și aici.”