• Dronele maritime operate de unitatea sa specială Grupul 13 au lovit și scufundat nava de patrulare rusă Serghei Kotov, de 1.300 de tone.
  • La mijlocul lunii februarie, nava de debarcare rusă Caesar Kunikov a fost atacată cu aceleași drone folosite împotriva navei Serghei Kotov.
  • Misiunea a fost efectuată în cooperare cu Marina ucraineană și cu sprijinul Ministerului ucrainean al Transformării Digitale, a spus armata ucraineană.

Armata ucraineană spune că a reușit să scufunde o altă navă de război rusească. O altă înfrângere pentru Flota Moscovei din Marea Neagră, despre care Kievul spune că și-a redus efectivele cu peste o treime de la începutul războiului, scrie CNN.

Serviciul de informații al Apărării din Ucraina a declarat că dronele maritime operate de unitatea sa specială Grupul 13 au lovit și scufundat nava de patrulare rusă Serghei Kotov, de 1.300 de tone, în Marea Neagră, în apropiere de strâmtoarea Kerch, care separă Crimeea ocupată de coasta din sud-vestul Rusiei.

„Ca urmare a loviturii efectuate de dronele maritime Magura V5, nava rusă Project 22160 Serghei Kotov a suferit avarii la pupa, la tribord și la babord”, declanșând un incendiu la bordul navei, se arată într-un comunicat. Ulterior, armata a confirmat că nava s-a scufundat.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Misiunea a fost efectuată în cooperare cu Marina ucraineană și cu sprijinul Ministerului ucrainean al Transformării Digitale, a mai spus armata ucraineană.

Andriy Yusov, reprezentant al Serviciului de informații al apărării din Ucraina, a declarat într-un interviu acordat Radio Free Europe/Radio Liberty că Serghei Kotov a mai fost vizat și lovit și înainte, dar „de data aceasta Serghei Kotov a fost distrus cu siguranță”.

Citește și