• Polonia a declarat că s-a aflat şi ea „printre ţintele” hackerilor ruşi care au atacat cibernetic mai multe instituţii din Germania şi Cehia.
  • Anunţul a fost făcut de către Ministerul polonez de Externe.
  • Ministerul de Externe al Poloniei nu a oferit detalii suplimentare despre consecinţele atacului sau ce entităţi au fost vizate de către gruparea rusă.

Polonia a declarat că s-a aflat şi ea „printre ţintele” hackerilor ruşi care au atacat cibernetic mai multe instituţii din Germania şi Cehia, scriu POLITICO şi agenţia Reuters.

Anunţul a fost făcut de către Ministerul polonez de Externe, în cadrul unui comunicat de presă emis vineri, potrivit POLITICO.

„Polonia, care se numără şi ea printre ţintele APT 28, condamnă cu fermitate campaniile cibernetice maliţioase repetitive şi inacceptabile desfăşurate de actorii ruşi”, se arată în declaraţia emisă.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Ministerul de Externe al Poloniei nu a oferit detalii suplimentare despre consecinţele atacului sau ce entităţi au fost vizate de către gruparea rusă.

„Confruntându-se cu creşterea continuă a ameninţărilor în spaţiul cibernetic, Polonia lucrează în mod activ pentru a proteja infrastructurile critice, pentru a crea rezilienţă şi pentru a consolida apărarea cibernetică”, relevă comunicatul de presă, potrivit agenţiei Reuters.

Vineri, Germania a acuzat Rusia că se află în spatele unor atacuri cibernetice produse în vara anului 2023, atunci când mai multe instituţii, dar şi partidul cancelarului Olaf Scholz au fost ţintele vizate de către hackerii grupării APT28. Ulterior, Cehia a anunţat că serviciul său de informaţii a detectat intruziuni ale grupării APT28 în unele instituţii în aceeaşi perioadă, condamnând acţiunile comise de hackerii ruşi.

Citește și