• Aplicaţia Parler este în pericol de a dispărea definitiv
  • Google și Apple au eliminat deja Parler de pe platformele lor
  • Amazon spune că „a observat recent o creștere persistentă a conținutului violent”

După Google și Apple, Amazon intenționează să taie legăturile cu Parler, rețeaua socială populară printre susținătorii lui Donald Trump, ceea ce ar trebui să facă platforma temporar inaccesibilă, conform BuzzFeed News.

Într-o scrisoare către site-ul conservator, Amazon spune că „a observat recent o creștere persistentă a conținutului violent”.

Având în vedere evenimentele nefericite care au avut loc săptămâna aceasta la Washington, există un risc serios ca acest tip de conținut să incite în continuare la violență”, scrie în scrisoarea publicată pentru prima dată de BuzzFeed și a cărei conținut a fost confirmat de un purtător de cuvânt al Amazon.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Parler a devenit un refugiu pentru unii utilizatori de internet nemultumiți de politica de moderare a rețelelor de masă precum Twitter, care a închis definitiv contul lui Donald Trump vineri.

Mesaje de susținere a revoltelor care au izbucnit miercuri în Capitol au înflorit acolo, în timp ce alții fac apel la noi demonstrații.

Instigare la violență

Așadar, Amazon a decis să suspende contul Parler din 10 ianuarie. Deoarece grupul găzduiește datele Parler pe serviciul său Cloud, acest lucru ar trebui cel puțin să împiedice temporar funcționarea rețelei sociale.

Fondatorul Parler, John Matz, a confirmat pe profilul său că este „posibil ca rețeaua socială să nu fie accesibilă pe internet, până la o săptămână”. „Vom face totul pentru a găsi rapid un nou furnizor”, a adăugat el.

Google și Apple au eliminat deja Parler de pe platformele lor respective de descărcare a aplicațiilor. Cu toate acestea, aceste decizii au avut consecințe mai mici: au făcut mai dificilă accesarea aplicației Parler de pe dispozitivele mobile, dar abonații o pot accesa în continuare dacă au descărcat-o deja sau au acces direct la internet.

Pentru a-și justifica decizia de vineri, Google menționase că prezența mesajelor „incită la violență”. Apple a urmat exemplul sâmbătă, regretând proliferarea amenințărilor de violență și de activitate ilegală.

Mai puțină reglementare

„Amazon, Google și Apple au făcut acest lucru într-un efort coordonat știind că opțiunile noastre vor fi limitate și că ne vor provoca cele mai multe daune, în momentul în care președintele Trump este interzis de companiile de tehnologie”, a spus patronul retelei Parler

Sâmbătă, aplicația sa a fost cea mai descărcată din App Store înainte de a fi suspendată. Mulți fani ai președintelui american s-au inscris într-adevăr pe platforme conservatoare precum Parler sau Gab, ca urmare a deciziei luate de Twitter de a închide definitiv contul lui Donald Trump.

Alte rețele principale precum Facebook, Instagram, Snapchat și Twitch au suspendat, de asemenea, profilul președintelui după evenimentele de miercuri.

John Matze a regretat, de asemenea, că Apple a interzis rețeaua socială „până când abandonăm libertatea de exprimare, până când punem în aplicare politici foarte largi și invazive (de moderare) precum Twitter și Facebook, și până când devenim o platformă de supraveghere, care judecă utilizatorii Parler”.

Rețeaua socială Parler a fost mai ales la începuturile sale în 2018 apanajul fracțiunilor extremiste. Dar acum atrage voci conservatoare mai tradiționale, inclusiv parlamentari republicani. La fel ca alte platforme alternative, Parler reglementează mai puțin dezinformarea și discursul de ură decât celelate rețele de masă.