• Elon Musk l-a ironizat pe Joe Biden, întrebându-l dacă acesta are acces la propriul cont de Twitter.
  • Joe Biden a cerut în mod repetat implementarea unei taxe pentru miliardari încă de la preluarea mandatului în 2020.
  • Joe Biden și-a reluat planul de majorare a impozitului în timpul unei vizite oficiale din Philadelphia.

Elon Musk a criticat marți cel mai recent apel al președintelui Biden care viza mai multe taxe pentru cei mai bogați americani, argumentând că liderul democrat nu ar risca să îi supere pe finanțatori, scrie New York Post.

Biden a atras atenția lui Musk când pe pagina președintelui a apărut o postare în care scria: „Este timpul ca miliardarii să plătească partea lor echitabilă.”

Ce mesaj i-a scris Elon Musk

„Sunt de acord că ar trebui să facem ilegale schemele elaborate de evitare a impozitelor, dar a acționa în acest sens ar supăra o mulțime de donatori, așa că putem vedea promisiunile, dar nicio acțiune”, a scris Musk pe Twitter.

„Cei care vor fi de fapt forțați să suporte povara cheltuielilor guvernamentale sunt salariații cu venituri mici și medii, deoarece nu pot scăpa de impozitul pe salarii”, a adăugat el.

Într-un tweet separat, Musk l-a ironizat pe Biden, întrebându-l dacă acesta are acces la propriul cont de Twitter. „Vă rog să-i dați parola, ca să-și poată face propriile tweet-uri”, a spus Musk.

Biden a cerut în mod repetat implementarea unei taxe pentru miliardari încă de la preluarea mandatului în 2020. „Ei plătesc rata de impozitare mai mică decât profesorii și pompierii, mai mică decât oricine din această sală”, a declarat Biden la un eveniment. „Este timpul ca ei să plătească impozitul minim. Nu mă deranjează că sunt miliardari. Doar să își plătească partea lor reală”.

Citește și: