• Consilierul special al Departamentului Justiției în acest caz, Jack Smith, a promis un proces rapid după cele 37 de capete de acuzare.
  • Ultimul ordin a venit după ce un judecător american a ordonat luni avocaților apărării lui Trump să nu facă publice dovezile în cazul documentelor clasificate.
  • Donald Trump a fost pus sub acuzare marțea trecută la tribunalul federal din Miami.

Judecătoarea districtuală americană Aileen Cannon a stabilit data inițială a procesului din 14 august, în Florida, pentru acuzațiile federale aduse fostului președinte american Donald Trump de reținere intenționată de documente guvernamentale clasificate și obstrucționarea justiției, potrivit unui ordin judecătoresc emis marți, scrie The Guardian.

Consilierul special al Departamentului Justiției în acest caz, Jack Smith, a promis un proces rapid după cele 37 de capete care îl acuză pe Trump de reținerea intenționată de documente guvernamentale clasificate și obstrucționarea justiției.

Însă complexitatea manipulării probelor extrem de secrete, gradul în care echipa juridică a lui Trump contestă moțiunile guvernamentale înainte de proces și modul în care judecătorul gestionează programul ar putea duce la un proces care este orice, dar nu rapid, spun experții în drept, și se așteaptă în general o întârziere îndelungată.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Avocații lui Trump și un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție al SUA nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Ultimul ordin a venit după ce un judecător american a ordonat luni avocaților apărării lui Trump să nu facă publice dovezile în cazul documentelor clasificate către mass-media sau către public, potrivit unui document depus la tribunal.

Ordinul judecătorului magistrat american Bruce Reinhart a impus condiții stricte privind accesul lui Trump la materiale. Donald Trump a fost pus sub acuzare marțea trecută la tribunalul federal din Miami, în timpul căruia a pledat nevinovat la acuzațiile că a păstrat ilegal documente de securitate națională când a părăsit funcția și că a mințit oficialii care au încercat să le recupereze.

Citește și: