Elon Musk spune că SUA ar trebui să înceteze să trimită ajutoare Ucrainei

Elon Musk crede că SUA ar trebui să nu mai trimită ajutoare Ucrainei. Miliardarul le-a spus senatorilor republicani, în timpul unui eveniment X Spaces, că „nu există nicio cale ” ca Vladimir Putin să piardă războiul cu Ucraina. El i-a încurajat pe cetăţeni să-şi contacteze reprezentanţii cu privire la proiectul de lege pentru finanţarea Ucrainei raportează de Bloomberg .

Ce îl împinge pe Elon Musk să facă o piruetă de 180 de grade, când el a fost la începutul războiului unul dintre cei mai fervenți susținători ai ucrainienilor?

„Aceste cheltuieli nu ajută Ucraina”, spune el; prelungirea războiului nu ajută Ucraina. A-i face pe acești băieți să moară degeaba este greșit și trebuie să înceteze”.

Musk a spus că Putin riscă să fie „asasinat” dacă ar renunța la război. El a insistat, de asemenea, că nu este un apologet al lui Putin, numind acuzația „absurdă” și a spus că societățile sale au făcut mai mult pentru a „submina Rusia decât oricine”. 

Totuși, este evident că Musk și-a modificat poziția. Există o explicație? 

Se pare că miliardarul a devenit îngrijorat cu privire la implicarea sa mai veche in Ucraina, după ce a furnizat receptoare de satelit Starlink în februarie 2022.

Musk a oferit acces la sateliții SpaceX pentru a permite civililor să păstreze accesul la internet pe fondul atacurilor Rusiei asupra infrastructurii ucrainene. În octombrie , Musk a postat pe Twitter ideea de restabilire a păcii în Ucraina dar pe linia  Kremlinului și a sugerat ca Ucraina să cedeze teritorii Rusiei.  

Săptămână trecută au apărut informații conform cărora sistemul Starlink a început să fie folosit de armata rusă, deși miliardarul a negat că l-ar fi oferit Moscovei. Însă ucrainienii au postat fotografii cu resturi ale terminalelor în tranșeele folosite de ruși, și de asemenea convorbiri interceptate între ruși, destul de convingătoare.

Citește și

Exit mobile version