• Emmanuel Macron a declarat că Israelul și Franța sunt unite.
  • Benjamin Netanyahu a declarat că grupul Hamas trebuie distrus și a avertizat că războiul ar putea dura ceva timp.
  • Emmanuel Macron a vorbit și despre riscurile unui conflict regional.

Președintele Emmanuel Macron a sosit marți în Israel, unde s-a întâlnit cu familiile cetățenilor francezi care au fost uciși sau ținuți ostatici, înainte de a discuta cu oficialii din Israel, scrie Associated Press.

Într-o conferință de presă comună cu Emmanuel Macron, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul va face toate eforturile pentru a lupta, „dar ar putea fi un război lung”.

Emmanuel Macron a declarat că Israelul și Franța sunt unite. El a vorbit și despre riscurile unui conflict regional, subliniind că este cel mai mare atac terorist din 2016 încoace.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Emmanuel Macron: „Astăzi, vă aduc emoția și solidaritatea francezilor. Cele două țări sunt legate de același doliu, 30 de cetățeni francezi au fost uciși de Hamas.”

La rândul său, Benjamin Netanyahu a declarat că grupul Hamas trebuie distrus și a avertizat că războiul ar putea dura ceva timp. El a spus că este important să înțelegem că Hamas comite dublă crimă de război.

Benjamin Netanyahu: „Îi vom învinge. Îi vom desființa. Vom depune toate eforturile pentru a ne elibera ostaticii și vom face tot ce putem pentru a ține civilii palestinieni departe de pericol.”

Citește și: