• Erdogan reproşează faptul că Turcia şi-a „respectat toate promisiunile” față de UE și tot nu este lăsată să adere.
  • El a discutat și despre obiectivul guvernului de a crea o zonă de siguranță de 30 de kilometri de-a lungul graniței cu Siria.
  • Ca țară nu avem așteptări de la Uniunea Europeană, la ușa căreia am fost lăsați să așteptăm timp de 40 de ani”, a spus președintele turc.

Erdogan anunţă că „Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană”. Preşedintele turc reproşează faptul că Turcia şi-a „respectat toate promisiunile” față de UE și tot nu este lăsată să adere.

Ca țară nu avem așteptări de la Uniunea Europeană, la ușa căreia am fost lăsați să așteptăm timp de 40 de ani. Dacă își vor inversa nedreptățile, în special impunerea vizelor, pe care o folosesc ca o sancțiune împotriva noastră, își vor corecta propriile greșeli. Dacă nu o fac, își pierd complet dreptul de a aștepta ceva de la noi, din punct de vedere politic, social, economic și militar”, a spus președintele turc Recep Erdogan.

Erdogan a discutat și despre obiectivul guvernului de a crea o zonă de siguranță de 30 de kilometri de-a lungul graniței cu Siria, pentru a-și securiza frontiera
sudică împotriva atacurilor.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Strategia de a ne proteja întreaga graniță sudică cu cel puțin 30 de kilometri și de a menține activitățile dincolo de aceasta sub control absolut rămâne intactă. Noile măsuri pe care le vom lua sunt doar o chestiune de pregătire, timp și mediu. De aceea, vreau să vă amintiți mereu că s-ar putea să venim pe neașteptate”, a explicat Erdogan.

Citește și: