• Premierul Israelian anunţă că trupele IDF vor ataca în continuare trupele teroriste
  • IDF a atacat în timpul nopţii încă un tunel al Hamas
  • Organizaţia teroristă Hamas învinuieşte Israelul pentru luptele din ultimele zile

Israelul continuă atacurile asupra Fâșiei Gaza

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu a declarat că va continua să lovească ţintele teroriste. Bilanţul raidurilor aeriene israeliene asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza a ajuns la cel puţin 212 de morţi dintre care 61 de copii şi peste 1.500 de răniţi. Grupurile islamiste palestiniene au lansat peste 3.000 de rachete spre Israel în ultimele opt zile. Bilanţul arată zece morţi şi peste 300 de răniţi.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Tocmai am evaluat situaţia şi am aprobat planurile operaţionale, cu ministrul apărării, cu şeful de stat major al IDF, şeful Shin Bet, şeful Mossadului şi şeful Consiliul de Securitate Naţională. Vom lovi în continuare ţinte teroriste. IDF face acest lucru foarte bine. Astăzi a vizat un comandant superior al Jihadului Islamic. Am lovit unitatea navală Hamas şi continuăm să lovim ţinte subterane. Vom continua să funcţionăm după cum este necesar pentru a reda pacea şi securitatea tuturor locuitorilor din Israel”.

Armata israeliană a declanşat luni un alt val de atacuri aeriene auspra Fâşiei Gaza. IDF a declarat că a distrus tunelurile militante şi casele a nouă comandanţi ai Hamas.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Luptele și avioanele IDF au contracarat activitatea teroristă ostilă din nordul Fâșiei Gaza

În ultimele zile, luptătorii marinei au identificat mișcări suspecte în nordul Fâșiei Gaza și în apropierea activelor forței navale Hamas și au urmărit o serie de agenți ai forței și mișcările lor în zonă.

Astăzi, prin capacitățile de identificare ale aeronavelor Forțelor Aeriene și capacitățile avansate de absorbție ale brațului naval, au fost identificate o serie de agenți și arme navale suspectate de a fi arme navale scufundătoare.

Nava a fost coborâtă la țărm și se pare că era pe cale să desfășoare o activitate teroristă ostilă către spațiul maritim al statului Israel.

Recent, navele IDF și avioanele IDF au atacat activiști și arme pentru a contracara amenințarea.

Bogdan Nicolae, Monitorul Apărării şi Securităţii: „Până nu se va restabili ordinea, până nu se va restabili pacea trupele israeliene vor continua să lovească, să ţintească aceste tuneluri chiar cu arme deosebit de avansate. Estimăm că sunt cel puţin 100 de kilometri de asemenea tuneluri. Sunt  informaţii că în continuare aceste facilităţi construite de-a lungul ultimilor 7 ani de zile vor fi în continuare folosite de militarii Hamas. ”

Pentru a treia oară într-o săptămână, SUA blochează o declaraţie comună din partea Consiliului de Securitate al ONU care solicită încetarea focului imediat între Israel şi Hamas, potrivit publicaţiei The Times of Israel. Biden i-a cerut telefonic premierului israelian să înceteze focurile. Asta după ce Administraţia Biden a aprobat exporturi de armament în valoare de 735 de milioane de dolari în Israel, în pofida criticilor formulate în contextul bombardamentelor israeliene asupra teritoriului palestinian. Acest fapt a fost amendat de preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan. 

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei: „Domnule Biden, scrieţi istoria cu mâinile dumneavoastră sângeroase în acest incident în care au existat atacuri grav disproporţionate asupra Gaza şi care a dus la martiriul a sute de mii de oameni.”