• Violențele dintre Israel și grupul militar Hamas care guvernează Gaza continuă
  • Noaptea trecută avioanele de război israeliene au atacat Gaza, conform AP
  • Israelul spune că „avioanele de luptă lovesc ținte teroriste în Fâșia Gaza”

Israelienii nu se lasă. Avioanele lor de război au declanșat o serie de atacuri în mai multe locații din orașul Gaza acum câteva ore.

Exploziile au zguduit orașul timp de 10 minute. Au fost mai dure decât cele care au avut loc cu o zi în urmă, în care au fost uciși 42 de palestinieni. Într-o scurtă declarație, Forța de Apărare a Israelului spune doar că „avioanele de luptă lovesc ținte teroriste în Fâșia Gaza”.

Liderii ONU au solicitat duminică, în repetate rânduri, încetarea conflictului și reluarea negocierilor de pace între ambele părți ale conflictului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
Rachete interceptate în timpul atacului dintre Israel și Fâșia Gaza.
Sursa Foto: HEPTA

„Membrii Consiliului sunt în favoarea relansării procesului politic dintre palestinieni și israelieni și obținerea unei soluții în două state”, a spus Sergey Vershinin, ministru adjunct al Afacerilor Externe din Rusia.

Ambasadorul SUA a declarat că Statele Unite „au lucrat neobosit pe căi diplomatice” pentru a încerca să pună capăt conflictului.

„Securitatea actuală a privat ambele comunități de acest drept de bază. Deci, este timpul să încheiem violențele. Statele Unite solicită Hamas și altor grupuri palestiniene din Gaza să oprească imediat atacurile cu rachete și alte provocări”, a spus Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU.

„Israelul are dreptul legitim la autoapărare și dreptul de a-și apăra cetățenii de atacuri. Deci, este vital ca Israelul să depună toate eforturile pentru a evita victimele civile”, a declarat Barbara Woodward, ambasadorul Regatului Unit la ONU.

Explozie din timpul atacului dintre Israel și Fâșia Gaza.
Sursa Foto: HEPTA

Benjamin Netanyahu: „Hamas va plăti scump pentru violențele lor insuportabile. Bătălia continuă în forță”

Viceremierul Iordaniei a cerut duminică Israelului să opreasză agresiunea asupra Gaza, unde trei clădiri au fost distruse și cel puțin 42 de persoane ucise.

„Israelul, ca putere ocupantă, este responsabil de situația periculoasă din țările ocupate de palestinieni și de tot ceea ce este cauzat de violență, ucidere, distrugere și suferință. Trebuie să acționați imediat pentru a oferi protecție poporului palestinian”, a spus Ayman Safadi, vicepremierul Iordaniei.

În ciuda presiunii internaționale, prim ministrul israelian a anunțat cel de-al patrulea război cu guvernanții Hamas, militanți ai Gaza.

„Bătălia noastră împotriva organizației teroriste continuă în forță. Vom taxa cu preț mare Hamas pentru agresiunea lor insuportabilă. IDF a atacat peste 1.500 de ținte în ultimele zile”, a spus Benjamin Netanyahu, prim-ministru Israel.

Cel puțin 188 de palestinieni au fost uciși în Gaza, inclusiv 55 de copii și 33 de femei, cu 1.230 de persoane rănite. Tot duminică, grupul militant Hamas a lansat rachete din zonele civile din Gaza către zonele civile din Israel. Una dintre ele a lovit o sinagogă.