Mai multe organizații evreiești din România organizează astăzi o manifestație pașnică, în Parcul Colțea din Piața Universității.

ACTUALIZARE 17 MAI, 09:00: Ambasadorul Israelului, prezent la manifestație, le-a transmis participanților că țara sa nu este „dușmanul palestinienilor, ci luptă pentru a opri teroarea răspândită de Hamas, un grup terorist care face rău atât israelienilor, cât și palestinienilor”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„FREE PALESTINA!” s-a auzit în București

În acest context, zeci de persoane au participat și ieri la un protest pro-palestinian, în capitală, față de operațiunile militare ale Israelului în Fâșia Gaza. Au strigat „Free Palestina!” și au cerut să fie pace în regiune.

Mesajul Jandarmeriei

Jandarmeria Bucureşti a comunicat sâmbătă că are obligația de a asigura măsurile de ordine publică la aceste manifestații, pentru preveni tulburarea liniștii publice.

„Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele recomandări: să manifestaţi paşnic şi civilizat, să vă delimitaţi de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi să semnalaţi jandarmilor prezenţa în zonă a unor astfel de persoane; să manifestaţi înţelegere faţă de măsurile luate şi să evitaţi conflictele de orice natură”, a anunțat instituția.

Palestina cere ajutorul României în conflictul cu Israel

Palestina contează pe ajutorul României pentru a intermedia negocieri de pace.

„România a fost mereu implicată în conflictele din Orientul Mijlociu, a avut o poziție moderată și neutră. Contăm pe poziția României și credem că poate ajuta, are experiența din trecut. Sper că poate juca rolul ăsta din nou”, a declarat ambasadorul Palestinei.

A șaptea zi de lupte

Israelul a bombardat locuința șefului Hamas din Gaza duminică, in timp ce grupul islamist a tras baraje de rachete spre Tel Aviv, ostilitățile întrând în cea de-a șaptea zi fără semne de diminuare, scrie Reuters. Cel puțin 149 de oameni au fost uciși în Gaza de când au început violențele, luni, inclusiv 41 de copii.