Schimb dur de replici la consiliul ONU: „Hamas atacă civilii, iar Israelul îi țintește pe teroriști”

Gilad Erdan și Riyad al-Malki se privesc încruntați. Reprezentanții Israelului și Palestinei au avut un schimb de replici dur în timpul videoconferinței. Sursa Foto: Profimedia
  • Conflictul dintre Israel și palestinieni a fost dezbătut duminică, 16 mai 2021, în Consiliul de Securitate ONU.
  • Consiliul de Securitate ONU s-a reunit pentru a treia oară în cursul acestei săptămâni, în contextul atacului dintre Israel și palestinieni, conflict care durează deja de o săptămână.
  • Reprezentanții Israelului și Palestinei au avut un schimb de replici dur în timpul videoconferinței.

Gilad Erdan, ambasadorul israelian SUA și ONU, a spus că palestinienii grupării Hamas au premeditat războiul cu Israelul cu scopul de a prelua puterea în Cisiordania.

„Hamas atacă civilii, iar Israelul îi țintește pe teroriști. Israelul face un efort susținut pentru a evita victimele. În schimb, Hamas face tot posibilul pentru a ucide câți mai mulți oameni. Pentru Israel, fiecare victimă din rândul civililor este o tragedie”, a spus Gilad Erdan.

Riyad al-Malki, ministrul de Externe palestinian, i-a răspuns lui Gilad Erdan: „Israelul este o putere ocupantă, colonială. Orice evaluare a situației care nu ține cont de acest fapt fundamental este părtinitoare. Nu suntem doi vecini care trăiesc în pace. Hoțul înarmat care a pătruns în casa noastră este Israelul”.